Urbanizációról érthetően és profin

Az urbanizációt manapság egyre többet emlegetik a fenntarthatósággal együtt. Az emberek egyre tudatosabbak és egyre többen döntenek úgy, hogy ökológiai lábnyomuk csökkentik. Nem csoda, hogy az urbanizáció kapcsán is felmerül a fenntarthatóság!

Urbanizáció kapcsán nem régiben megjelent egy nagyon hasznos tanulmány. A szerzője Dr. Bajnai László, akinek az urbanizáció és városfejlesztés terén hatalmas tapasztalata van. A kötetben nagyon szerteágazó ismeretek találhatók. A tanulmány a Nemzeti Közszolgálati Egyetem kiadójának gondozásában készülő Fenntartható önkormányzat című tanulmánykötetben jelent meg. A tanulmányban a kitűnő eredmények is fel vannak tűntetve. A civilizáció, valamint az urbanizáció szorosan kötődnek egymáshoz, azonban a megvalósítás kivitelezése és az ahhoz vezető út milyensége nagyon fontos. Vagyis, hogy az urbanizáció folyamata hogyan megy végbe. Az urbanizációt sokan a fő okok közt emlegetik, mint a globális felmelegedés kialakulásának egyik tényezője, azonban érdemes tisztában lenni vele, hogy ezt is lehet okosan csinálni!

A városok térbeli szétterülése, a korlátok nélküli urbanizáció sok kockázatot rejt magában, különösen abban az esetben, ha nem szakértőkkel dolgozik együtt. Nagy szükség van a fenntartható városfejlesztésre, annak érdekében, hogy a mértéktelen kibocsátást némiképp ellensúlyozni tudjuk. A zöldövezetek létrehozására nagyobb szükség van, mint bármikor korábban. Ezt úgy tudjuk elérni, ha szakemberekkel dolgozunk együtt és minden apró részlet megtervezésre kerül. Bővebb információkért azt javasoljuk látogasson el a varosfejlesztes.hu weboldalra és tájékozódjon! A varosfejlesztes.hu weboldalon természetesen elérhetőséget is fog találni!