A régebbi szívó benzinesek vagy az újabb turbós benzinesek fogyasztanak többet?

Autó vásárlás során, annak érdekében, hogy jó döntést hozzunk, több szempontot is szem előtt kell tartanunk. Nem csak a vásárlásra szánt költségkeretet kell meghatározni, hanem azt is, hogy milyen formájúmárkájú, típusú, színű autót szeretne választani. Természetesen az sem utolsó szempont benzines autó választása esetén, hogy szívó motoros vagy turbó motoros típus mellett tesszük le a voksunkat.

A szívó benzines és az újabb turbós benzinesek kapcsán ide kattintva tudhat meg bővebb információkat! A használt autó vásárlásnak is megvannak a maga előnyei, így sokan döntenek mellette. Ugyanakkor tény, hogy meglehetősen költséges. A vételár csak egy dolog, emellett az autónak olyan fenntartási költségei is vannak, mint például a biztosítás, súlyadó, karbantartási költségek és még hosszan sorolhatnánk. Mindezek mellett az autó fogyasztását is bele kell kalkulálni a költségekbe. A költségek tekintetében egyáltalán nem mindegy, hogy egy újabb turbómotoros autót vagy egy régebbi szívómotoros gépjárművet választ! Sokan úgy vélik, hogy a nagyobb hengerűrtartalommal rendelkező autók nagyobb teljesítménnyel rendelkeznek, mint a kisebbbek, viszont ezért cserébe többet is fogyasztanak.

A turbómotorok elterjedésével ez az állítás teljes mértékben megdőlt, hiszen ezek a motorok pontosan azért jöttek létre, hogy kisebb mérettel is magas teljesítményt tudjanak nyújtani. Emiatt két hasonló, 1,2 literes erőforrású gépjármű között komoly különbségek lehetnek nem csak a nyomaték terén, hanem a teljesítményt és a fogyasztást tekintve is. Ha ragaszkodunk a nagyobb teljesítményhez, akkor számolni kell azzal, hogy gyakrabban kell tankolni. Mindkét típusnak megvannak az előnyei, ezeket kell mérlegelni és dönteni! További hasznos információk és cikkek az alkatreszek.hu weboldalon találhatók!