A lefolyók tisztán tartása

Lefolyókból minél több van a lakásban – pl. a kádas-zuhanyzós, két mosdóval, piszoárral felszerelt fürdőkben -, annál nagyobb az esélye a dugulásnak. A megelőzés könnyebb és biztosabb módszer, a problémát megszüntetni már bajosabb lehet, de a duguláselhárítás Pesterzsébet lakói számára egyetlen hívással elérhető.

A lefolyók tisztán tartása éppúgy a takarítás része kellene, hogy legyen, mint a bútorok leporolása vagy a porszívózás. A lefolyótisztítás Pesterzsébet utcáiban dolgozó szakemberei szerint ez azonban nem jellemző, a dugulások többsége éppen az oda nem figyelés miatt jelentkezik. Sokan még mindig a mosogatót használják a zsír és az olaj eltüntetéséhez, a wc-ben a papírdarabok, pelenkák, egészségügyi betétek leöblítése is gyakori.

A lefolyótakarítás Pesterzsébet területén korrekt árakon igénybe vehető, ha a dugulás már kialakult és nem szeretne kétes kimenetelű módszerekkel kísérletezni. A bajt elkerülheti, ha a mosogatóban szűrőt használ, a fürdőszoba lefolyóit pedig rendszeresen átmossa forró vízzel és eltávolítja a hajcsomókat – ehhez egy darab drót is megfelelő. A duguláselhárítás Pesterzsébet utcáiban tapasztalt szakemberek segítségével történik.