Ezeket a holmikat is bátran dobd a mosógépbe!

Mielőtt eluralkodna rajtad a pánik, hogy már megint kézzel kell kimosnod valamit, jusson eszedbe, hogy a te fürdőszobádban is ott rejtőzik egy nagyon praktikus kis szerkezet, a mosógép, amit ezek szerint több mindenre tudsz használni, mint hitted volna!

Ahol gyerek van, ott tömegével vannak plüssjátékok is. Ezek könnyen piszkolódnak és kiváló telephelyei a kórokozóknak is, nem árt rendszeresen mosni őket. Kézzel szinte lehetetlen, de nem is kell ezzel próbálkozni, hiszen ha belefér, mehet a mosógépbe mindegyik. Hogy megvédd őket, érdemes mosózsákot használni.

A tornacipők textil felsőrészét hiába is sikálnánk, nem létezik jobb módszer a tisztításukra, mint a gépben való mosás. A talpbetétet és a fűzőt vegyük ki, a dobba pedig tegyünk egy régi törölközőt, hogy megóvjuk a cipőket a mosás során az ütődéstől. A csúszásgátlós gumival ellátott szőnyegeknek is jó helyük lesz a mosógépben, érdemes ez esetben is az előbbi törölközős módszert alkalmazni a súrlódás csökkentéséhez. A gyakori mosást viszont kerüljük, mert a gumi nem áll ellen végtelenségig a mosásnak.

A székpárnát akkor mossuk gépben, ha viszonylag kényelmesen belefér. Ha túlzottan össze kéne gyűrni, inkább ne kockáztassunk, mert örökre elveszítheti eredeti alakját, de általában a hagyományos méretű székpárnákról elmondható, hogy nem árt nekik a gépi mosás. Az autószőnyeget érdemes előbb kissé beáztatni és folttisztítóval kezelni, hogy a szennyeződés nagy részét kioldjuk, ezután 30 fokon moshatjuk.