A granulátumok és a lefolyótisztítás

Tudni kell, hogy a granulátum különféle alapanyagból álló anyag, mely általában lúgos kémhatású összetevőket tartalmaz, így például találunk benne nitrátot, nátrium-karbonátot és egy kis alumíniumot is.

A lefolyó tisztításhoz alkalmazható granulátum vízzel keveredve lúgot alkot, eközben az alumínium darabkák oxidálódnak. A duguláselhárítás XVI. kerület területén ily módon a kialakul kémiai reakció hatására jöhet létre, amikor is hő és hidrogén keletkezik, amely fellazítja a dugulást okozó gócokat. Vigyázzon, mert a folyamat közben kellemetlen, szúrós szag keletkezhet. A kilépő gőzt semmiképp ne lélegezze be, nehogy bajjal járjon a duguláselhárítás a XI. kerületben.

A granulátumos megoldás során tehát mindig szellőztessen ki alaposan, és nagyon ügyeljen arra, hogy az ajánlott adagolást betartsa. Ha többet használ az előírtnál a duguláselhárítás XVI. kerületben gondot is okozhat, ugyanis a hatóanyag könnyen kikezdheti a szifont és a PVC-csöveket, illetve még maga is dugulást okozhat.

Ha nem szeretne a kémiai vegyületekkel bajlódni, ha nem biztos a dolgában, inkább profi segítséget hívna, akkor a duguláselhárítás XVI. kerületi csapata, avagy tapasztalt és képzett szakembereink készséggel állnak rendelkezésére!