A duguláselhárító tisztítószerekkel csak óvatosan!

Nem kell azonnal kétségbe esni, ha a mosogató nem akarja elnyelni a mosogatáshoz használt zavaros vizet, vagy a kád, a mosdó, esetleg a toalett viselkedik hasonlóképpen. Ha nem komoly a dugulás, akkor megoldhatjuk a gondokat pár egyszerű házi tipp segítségével, ha nem, akkor a duguláselhárítás gödi csapata segítségére lesz!

A sokat reklámozott dugulás elhárító szerek valamelyike legtöbbször kéznél van. Ezek a szerek igen erős vegyi anyagokat tartalmaznak, amelyek sokszor fellazítják az összecsomósodott lerakódásokat. Ha szerencsénk van, akkor a szer alkalmazása és egy öblítés után újból akadálymentes lesz a lefolyó, a dugulást ki is végeztük.

Tudni kell viszont, hogy a duguláselhárításhoz használt szerek általában sűrű állagúak és erősen maró hatásúak. Ez azt jelenti, hogy használatuk után legalább negyed órát kell várni ahhoz, hogy tapasztalhassuk a hatásukat. Ne legyünk türelmetlenek, mivel a makacsabb elzáródások lebontásához akár tíz-tizenkét óra is szükséges.

Ha a tisztítószeres duguláselhárítás Gödön nem segített, akkor a gumipumpával tovább lehet próbálkozni, sőt a két módszert akár kombinálhatjuk is, de ha ezután jártunk sikerrel, akkor tárcsázzuk inkább a szakembert!