Zsuffa Ákos (tulajdonos) – pihentető élménypark Pogányban

Zsuffa Ákos élményparkot építtetett főleg, gyerekeknek és családoknak, ami Pogányban található Pécs közelében, így ha ön is ellátogatna egy érdekes és jó kialakítású vidámparkba, akkor itt a helye.

Zsuffa Ákos (tulajdonos) élményparkot építtetett Pogányban, erről pedig többet tudhat meg  a pogany.hu weboldalon. A honlap szerint a szállodát környezetkímélő szabványok szerint kezdték el építeni, amit azt jelenti, hogy a szállodában lévő létesítményeket geotermikus energiával fűtik, a melegvízellátást napkollektorokkal oldották meg, a villamos energiát pedig a napelemek működtetik. Légkondicionálás helyett a forró nyári napokon az épületet esővízzel hűtik, a világítást pedig LED lámpák végzik el. A hotelhez tartozó vidámparkban több mint 30 látnivalót kreáltak, körülbelül hét hektáros területen, elsősorban kisebb gyermekek számára. Zsuffa Ákos elmesélte a Zsályaliget Hotel és Kalandpark projektjét, amelyen húsz ember dolgozott keményen nap mint nap. A hétszáz négyzetméteres, nyolc szobával rendelkező, végtelenül könnyen megközelíthető szálloda konferenciatermet és gyógyfürdőt is biztosít 40 olyan embernek, akinek éppen szüksége lenne rá.

Az élményparkban ki lehet próbálni a szuper quad pályát, egy interaktív oktatási nyomvonalat, amely látnivalókkal és vadon élő állatokkal van telis tele, valamint van egy trambulinpark és egy mezőgazdasági farm is, ahol megtekinthetőek az állatok. A nomád állatkert és a nád labirintus is várja a gyerekeket, családokat. Zsuffa Ákos elmondta, hogy a kalandparkhoz tartozik még egy 300 négyzetméteres recepciós épület is, amely napkollektorokat használ. A 800 millió forintos beruházást 500 millió uniós támogatással tudták véghezvinni.  A jövőben Zsuffa Ákos cége szeretné bővíteni a szállást, szeretne éttermeket nyitni a parkban  és egy szabadtéri színpad létrehozását tervezi. Bővebb részleteket erről a pogany.hu weboldalon találhat.