Zsuffa Ákos tulajdonos mesélt újonnan épült beruházásáról

A Pécshez közeli Pogány településen átadták a Zsályaliget elnevezésű hotelt és élményparkot, melynek tulajdonosa Zsuffa Ákos, aki bővebben is beszámolt az elkészült beruházásról. Kiemelte, hogy a teljes komplexum zöld koncepció mentén épült meg.

Zsuffa Ákos tulajdonos először magáról a hotelről árult el bővebb információkat. Elmondta, hogy a hotel hétszáz négyzetméter alapterületű és nyolc szobával rendelkezik. Nem csak a szobák, hanem a teljes szálloda akadálymentesített, ezenkívül negyven fő befogadására alkalmas konferencia teremmel és wellness-részleggel áll a vendégek rendelkezésére. A szállodához tartozik még egy huszonhárom hektáros élménypark, ahol hét hektáros területen több, mint harminc attrakció található, melyeket leginkább gyermekek számára alakítottak. Az attrakciók közt található quadpálya, nádlabirintus, trambulinpark és gumijátszótér. Ezenkívül van itt még nomád állatkert, háziállatokat bemutató agrárfarm és a környék élővilágát, valamint nevezetességeit bemutató interaktív tanösvény.

Az élményparkhoz egy háromszáz négyzetméteres fogadóépület, ami okosház funkcióval rendelkezik. Itt is, akárcsak az élménypark teljes területén szelektíven gyűjtik a hulladékot és napkollektorokat használnak. Mindezek alkalmazásával igyekeznek felhívni a figyelmet a környezettudatosság fontosságára. Zsuffa Ákos azt is elárulta, hogy a teljes beruházás nyolcszáz millió forintba került, amiből ötszáz millió forint európai uniós támogatás. A jövőben további bővítések vannak tervben, úgy, mint étterem nyitás, szálláshely bővítés, sportolási lehetőségek bővítése, továbbá szabadtéri színpad kialakítása. Természetesen ezek is zöld koncepció mentén.