Vízlágyító készülék a legjobb minőségben és árban

Két fő vízlágyító eljárás létezik: az automatikus vízlágyítók (más néven önregeneráló vízlágyítók) és a cseretartályos rendszerek. A lakossági automata vízlágyítók az otthoni vízellátásba vannak beépítve, és az oldott ásványi anyagok eltávolításával működnek az ioncserének nevezett folyamaton keresztül. Minden vízlágyító belsejében egy ásványi tartály található, amely negatív töltésű kis műanyag gyöngyökkel (más néven gyantával) van megtöltve.

Vízlágyító készülék online elérhető a bolt.agroviz.hu weboldalon, tehát ne habozzon, keressen fel minket és megtalálhatja a legjobb vízlágyítókat.  A töltés egyensúlya érdekében pozitív töltésű nátriumionok vannak jelen a gyöngyökön. Egy külön sóoldat-tartályban nátrium-klorid (só) vagy kálium-klorid oldat található, amelyet az öblítő regenerálására használnak. Normál használat mellett kemény víz áramlik át az ásványi tartályon. A kemény vízben lévő kalcium- és magnéziumionok pozitív töltése erősebb, mint a gyantán lévő nátrium- vagy káliumionok. Ezért a kalcium- és magnéziumionok helyettesítik a nátrium- vagy káliumionokat a gyantán. A lágyítón átfolyó víz ma már „puhának” számít, mivel a vízben lévő kalcium és magnézium nagy részét nátriummal vagy káliummal helyettesítették.

Végül nem marad annyi nátrium a gyantán, hogy hatékonyan lágyítsa a vizet. Ezután az öblítőt regenerálni kell. Ez a folyamat általában az éjszaka közepén történik, mivel a regeneráció során nem áll rendelkezésre lágy víz. A regeneráció elindításához a sósvíz tartályból sós víz kerül az ásványi tartályba. A sóoldatban lévő magas nátrium- vagy káliumszint eltávolítja a kalciumot és a magnéziumot a gyantáról, nátriummal vagy káliummal helyettesítve. A sós vízben jelenlévő klorid egyszerűen oldatban marad. Az ásványi tartály regenerálása után a sóoldatot a csatornába öblítik. Bővebb leírásért nézzen be a bolt.agroviz.hu weboldalra.