Van megoldás a zöld alga ellen?

Egy halakkal és tavirózsákkal teli kerti tó csodás, megnyugtató látványt nyújt, kétségkívül a kert éke lehet. Viszont amilyen szép, olyan csúnyává válik, ha megjelennek az algák. Ez egy természetes folyamat, melyet algavirágzásnak is szokás nevezni, azonban egyáltalán nem esztétikus, így sokan keresnek megoldást a problémára.

Zöld alga ellenszere a SUNI-KFT kínálatában megtalálható BioBird természetes összetevőkből álló algamentesítő granulátum. Na, de miért jelenik meg a zöld alga? Ahogy már fentebb is említettük, a zöld alga megjelenése egy természetes folyamat, amely elsősorban az újonnan telepített tavakban jelenik meg. Ennek, oka, hogy a telepített növényekkel bevitt tápanyag, főleg a tavi virágföldben lévő kiszabadul. Ekkor még a meg nem fakadt növények nem képesek felvenni ezt a nagy ennyiségű tápanyagot, ami kedvez az algák elszaporodásának. Viszont, ha a tó nem újonnan épült, akkor több oka is lehet a zöld alga megjelenésének. Gyakran a halak túletetése jelenti a problémát, valamint a víz felmelegedése. A másik ok a nem megfelelő szűrés lehet. Ha a fonalalga is megjelenik, az igazán kedvezőtlen, mivel azt szűréssel sem lehet eltávolítani.

Ha az algák elszaporodtak, akkor a megoldást a SUNI-KFT egyik kiváló minőségű terméke, a BioBird természetes összetevőket tartalmazó algamentesítő granulátuma jelenti. A BioBird algamentesítő kizárólag olyan biológiai összetevőkből áll, mint a nyomelemek, enzimek és az élő organizmusok. Ez a kiváló minőségű termék megvédi a víz alatti felületeket a fonal- és más típusú algáktól. A piacon egyedülálló termékről van szó, hiszen a zöld és a fonal alga ellen egyaránt megoldást jelent. Bővebb információkért azt javasoljuk, hogy látogasson el a sunikft.hu webáruházba, ahol meg is tekintheti a terméket!