Útlevél igénylés menete lépésről lépésre

Milyen igazolvány szükséges az útlevél megszerzéséhez? Útlevél kérelmezéséhez jogi személyazonosság szükséges, beleértve születési anyakönyvi kivonatot, régi útlevelet (lehet lejárt), állampolgársági igazolást és/vagy honosítási igazolást. Azoknak az újonnan házas vagy elvált kérelmezőknek, akik szeretnék, ha nevüket megváltoztatnák az útlevelükön, igazoló dokumentumokra, például hivatalos házassági anyakönyvi kivonatra vagy válási határozatra van szükségük.

Útlevél igénylés menete megtalálható az axa-assistance.hu weboldalon ezért ha a teljes folyamatra kíváncsi, itt a helye nálunk és itt mindent megtalál amire szüksége lehet egy új útlevélhez. Ha fényképes igazolványa az országon kívülről származik, akkor előfordulhat, hogy be kell mutatnia egy másik igazolványt is, például társadalombiztosítási kártyát. Szüksége lesz új útlevélképekre is. Nagyon sok hely van, ahol azonnali útlevélfotó-szolgáltatásokat kínálnak, és naprakészeknek kell lenniük a legfrissebb követelményekről, ideértve a fénykép megfelelő méretét és expozícióját, valamint azt, hogy milyen kiegészítőket vagy arckifejezéseket fogadnak el és preferálnak. Mikor kell útlevelet szereznem? Még akkor is, ha már van útlevele, sok ország megköveteli, hogy az legalább hat hónappal az oda utazás után érvényes legyen. Néhány ország további figyelmeztetése, hogy a vízum matricákhoz és bélyegzőkhöz legalább két üres oldallal kell rendelkeznie.

Ezek mind olyan dolgok, amelyek váratlanul korlátozhatják az utazást a repülőtéren, ezért tekintse át azoknak az országoknak a speciális követelményeit, ahova utazni fog. Amint új útlevelet kap, az ügynökség a régit is visszaküldi egy lyukkal, ami érvényteleníti azt. Ügyeljen arra, hogy ne tévesen utazzon a régivel az érvényes új helyett. Ha gyakran utazik, engedélyt kérhet egy második útlevél megszerzéséhez.  Bővebb leírásért és további információkért nincs más dolga, mint benézni az axa-assistance.hu-ra.