Tisztább levegővel a Mercedes-Benz eCitaroval

Napjainkban egyre jelentősebb problémát jelent a tiszta levegő hiánya, amely főként a városokra jellemző. Amely az egyre nagyobb mennyiségű gépjárművek következményeként léphet fel.

Keressen minket, itt minden további információt megtudhat ezzel kapcsolatban. Amennyiben azt szeretnénk, hogy a gyerekeinknek és az unokáinknak egyaránt legyen hol játszani, és még ők is élvezhessék a tiszta levegőt, akkor nagyon drasztikus lépéseket kell megtennünk ennek érdekében. Olyan környezetkímélő megoldásokra van szükségünk, melyek a jövőben nagy változásokat hozhatnak el. Az egyik legnagyobb és leghíresebb autógyártó cég, amely nem más, mint a Mercedes-Benz, létrehozott egy olyan járművet, amely a jövőre nézve nagy változásokat hozhat. Az eCitaro elnevezésű elektromos autóbuszok konkrétan a levegő megtisztítására hivatottak. Vagyis nem, hogy szennyeznék azt és hatnak rá károsan, hanem sokkal inkább beszélhetünk pozitív tulajdonságokról.

A hannoveri lAA kiállításon mutatták be ezt az igazi csodajárművet, amely záró károsanyag kibocsátással tud működni. Így tökéletes megoldást jelenthet a fentebb már említetett problémákra. Ennek az elektromos autóbusznak már megismerhettük az elődjét, amely Citaro névre keresztelt. Az alapjaiban sok mindenben megegyezik, viszont azért fellelhetünk pár különbséget. Az egyik ilyen és talán legszembetűnőbb különbségnek a járművek között a megnövekedett magasságát és megerősített karosszéria. A járműt homlokfala megkapta a Mercedes-Benz CityPilot önvezető autóbusz kétség kívül határozott vonalvezetésű külsejét. Továbbá megfigyelhetünk még rajta nagyon elegáns fényszórókat is, melyek a szélvédő alatt helyezkednek el. Ami még igazán érdekes lehet, hogy az utastérbe 88 fő fér el kényelmesen.