Tippek a melegítő rendszer egészségének megőrzéséhez a téli időszakban

Ha hideget érez, valószínűleg eljött az egyik legrosszabb téli rémálma, az, hogy elromlott a kazánja. De van egy jó hírünk: sok mindent megtehet annak érdekében, hogy minimalizálja a kockázatot.

Kilkkeljen ide és olvasson tovább, mert tippek talál a melegítő rendszer egészségének megőrzéséhez a téli időszakban a futesszerelo-gazszerelo.hu weboldalon, tehát megéri benézni hozzánk.  A kazánját valóban minden évben szervizeltetnie kell. A meghibásodásra várni anyagilag nem megoldható: a szolgáltatás lényege, hogy az apró hibákat még azelőtt kiszűrjük, mielőtt azok súlyossá válnának, így a meghibásodás (és az azzal járó összes költség és stressz) soha nem következik be. Sok fajta kazán és központi fűtési burkolat tartalmazza az éves kazánszervizt a csomag részeként, ami azt jelenti, hogy a költségeket az évre megoszthatja. Azt is érdemes megbeszélnie a mérnökkel, hogy a fűtési rendszernek szüksége van-e egy tisztításra, amelyet teljesítmény- vagy mechanikus öblítésnek neveznek, hogy megszabaduljon az iszaptól, amely felhalmozódhat és ronthatja a hatékonyságát. Soha ne próbálja meg saját maga megoldani a kazán problémáját – ez illegális és veszélyes. Ha a radiátorok felül hűvösebbek, mint alul, valószínűleg levegő rekedt bennük, és légteleníteni kell. A beszorult levegő azt jelenti, hogy fűtési rendszere nem működik teljes hatékonysággal, és a számlái magasabbak lesznek a kelleténél.

Ön is légtelenítheti a radiátort, és ez nem nehéz – csak egy radiátorkulcsra és egy rongyra van szüksége. Kapcsolja ki a fűtést, tegye a rongyot a radiátor alá, tegye a kulcsot a radiátor tetején lévő szelepbe, és lassan forgassa el az óramutató járásával ellentétes irányba. Ez kiengedi a rekedt levegőt, és sziszegő zajt fog hallani. Ahogy a sziszegés mérséklődik, ez azt jelenti, hogy elvégezte a munkát, ezért gyorsan tegye fel a szelepet, mielőtt a víz mindenhová eljut. Bővebb leírásért nézzen be a gazszerelo-futesszerelo.hu weboldalra.