Teljes körű HPV szakrendelés Budapesten

A humán papillomavírus a leggyakoribb nemi úton terjedő fertőzés. A legtöbb szexuálisan aktív férfiak és nők életük során valamilyen időpontban ki vannak téve ennek a vírusnak.

Teljes körű HPV szakrendelés Budapesten elérhető a belvarosiorvosicentrum.hu weboldalon, ezért kattintson ide és tudjon meg többet erről a betegségről vagy éppen a kezelési módokról. A vírus évente körülbelül 14 millió újonnan diagnosztizált humán papillomavírus (HPV) esetet okoz. A HPV-nek különféle típusai vannak. Egyesek nemi szemölcsökhöz vezethetnek, mások bizonyos típusú rákot okozhatnak. Évente mintegy 19.400 nőt és 12.100 férfit érint az Egyesült Államokban a HPV okozta rák. A vakcinák védelmet nyújtanak a fertőzés ellen. Íme néhány kulcsfontosságú pont az emberi papillomavírussal kapcsolatban. További részletek és kiegészítő információk weboldalunkon olvashatók. A legtöbb szexuálisan aktív férfi és nők élettartama során valamikor találkozik a HPV-vírussal.

A HPV terjedhet orális, vaginális vagy anális szexen keresztül. Ez nemi szemölcsökhöz és bizonyos rákos formákhoz vezethet. Időnként a HPV átvihető születéskor egy csecsemőnek, nemi vagy légzőrendszeri fertőzéseket okozva. A HPV nem gyógyítható, de biztonságos és hatékony oltást javasolnak 11–12 éves korban. A különféle típusú HPV-k eltérő tünetekkel rendelkeznek. A vírust nem kezelik, de a tünetek kezelhetők. A megelőzés a HPV oltással történik. A HPV nem okozhat egyszerre tüneteket, de évekkel később jelentkezhetnek. A HPV egyes típusainak általános tünetei a szemölcsök, különösen a nemi szemölcsök. Általában befolyásolják a nők vulváját, esetleg a méhnyakot, a férfiak péniszét vagy a herezacskóját. A végbélnyílás körül és az ágyékban is megjelenhetnek. Méretükben és megjelenésükben változhatnak, és nagyok, kicsik, laposak vagy karfiol alakúak lehetnek, és fehérek is lehetnek. Bővebben ezekről és a HPV-ről általában a belvarosiorvosicentrum.hu weboldalon olvashat.