Támogassa idegrendszerét minőségi vitaminokkal és ásványi anyagokkal!

A mai, rohanó világunkban, amikor állandó stresszben telnek a mindennapok, különösen fontos az idegrendszer kellő védelme és támogatása. Ezt leginkább a szükséges ásványi anyagok és vitaminok pótlásával lehet kivitelezni.

Idegrendszer támogatása manapság nem könnyű feladat, ugyanakkor nem is lehetetlen. Az idegrendszer támogatása érdekében olyan hasznos ásványi anyagok bevitelére van szükség, mint a folsav, amely elengedhetetlen a sejten belüli anyagcsere folyamatokban, főleg a DNS láncot felépítő molekulák előállításában. A folsav azért is rendkívül hasznos, mert javítja az emlékezőképességet, továbbá várandós nők számára javallott szedése, mivel a születési rendellenességek ellen is védelmet nyújt. A mangán szintén fontos ásványi anyag, amely az idegrendszer kifogástalan működését segíti elő. Hozzájárul az általános jó közérzet kialakításához, továbbá a koncentrációs és emlékezőképességre is pozitív hatással van. A cink létfontosságú nyomelem, amely többek közt az enzimrendszer működését, valamint az anyagcserefolyamatokat irányítja és ellenőrzi.

Az idegrendszer támogatása nem csupán ásványi anyagok által valósul meg, ugyanis vitaminokra is nagy szükség van az idegrendszer optimális működése érdekében. Elsősorban a B-vitaminok, főként a B1-, B6- és B12-vitamin szükséges a szervezet és különösképp az idegrendszer számára. Ezen vitaminok hiányában ugyanis perifériás neuropátia alakulhat ki, amely a gerincvelőn és az agyon kívüli idegeket érinti. Ugyanakkor nem csak ezeket a vitaminokat, hanem az összes többi B-vitamint is rendkívül hasznos a szervezet számára! Ha szeretne bővebb információkat megtudni, akkor mindenképp látogasson el a vitaminstore.hu webáruházba, ahol a minőségi termékek széles választékát is megtekintheti!