Szenegál kiváló úticél

Bizonyára Ön is már sokat hallott Afrika csodálatos helyeiről, melynek nem hiába vált jelmondatává az-az egy szó, hogy Teranga, amely annyit tesz, hogy vendégszeretet! Ha szeretne többet megtudni, tartson velünk!

Szenegál egy rendívül nyugodt és békés afrikai országnak nevezhető, amely megérdemelten kapta ezt a megnevezést. Ugyanis egy rendkívül kellemes éghajlattal bíró, csodás országról beszélhetünk. Kiváló úti cél lehet családi utazásként, vagy azok számára, akik kezdő Afrika-utazók és először utazni, ígyen helyre, hiszen az ide látogatóknak nem szükséges vízum, nincs kötelező oltás, ráadásul még az úthálózat is kiválóan megoldott, így ennek köszönhetően kellemesen lehet utazni. Továbbá Szenegál nagyszerű gasztronómiával rendelkezik és kiemelkedő a tánc és a zenei kultúrájuk területén. Az ide látogató turistákat mindig szívélyesen fogadják és részt vehetnek dob, illetve tánciskolákban, továbbá fesztiválok sora fogadja őket az év minden szakában. Azok, akik már nem először járnak Afrikában, Szenegál előtt voltak Dél, illetve Kelet-Afrikában ugyancsak javasolt ez a Nyugati rész, ugyanis teljesen más a varázsa, illetve más látnivalók várják az ide látogató turistákat.

Amennyiben Szenegált tűzzük ki úti célként, akkor többek között megtekinthetőek a baoba erdők, a Száhel, a helyi muszlim kultúra, a helyi hagyományőrzők, stb. Ráadásul a hely varázsa talán abban rejlik, hogy itt alig találkozhatunk turistákkal és ennek köszönhetően ez egy teljesen más jelleget nyújt az utazásunknak. Szenegál az afrikai kontinens legnyugatibb részén elterülő kontinens, és a térség legfontosabb folyója a Szenegálról kapta a nevét. Szenegál fővárosa Dakar, melyről biztosan már sokat hallottunk, az itt megrendezett sivatagi ralik által. Látogasson el az utazzafrika.hu oldalra.