A geotermikus fűtés előnyei

A geotermikus fűtés a geotermikus energia közvetlen használata egyes fűtési alkalmazásokhoz. Az emberek már a paleolit ​​korszak óta használják a geotermikus hőt. 2007-től a világon 28 GW geotermikus fűtési kapacitást telepítenek, ami a globális primerenergia-fogyasztás 0,07% -át teszi ki. A termikus hatékonyság nagy, mivel nincs szükség energiaátalakításra, de a kapacitási tényezők általában alacsonyak, mivel a hőre általában télen van szükség.

Tudjon meg többet itt, tehát nézzen be hozzánk bátran és minden információt megtudhat a geotermikus hőről és a geotermikus fűtésről is. A geotermikus energia a Földön a bolygó eredeti kialakulása óta megtartott hőből, az ásványok radioaktív bomlásából és a felszínen felszívódó napenergiaból származik. A legtöbb magas hőmérsékletű geotermikus hőt a tektonikus lemezek határaihoz közeli régiókban gyűjtik, ahol a vulkáni aktivitás a Föld felszínéhez közeledik. Ezeken a területeken talajvíz található az alkalmazás célhőmérsékleténél magasabb hőmérsékleten. A geotermikus hő nem csak fűtésre, hanem hűtésre is alkalmas lehet, tehát sokkal jobban ki lehet így használni.

A geotermikus fűtési rendszerek viszonylag újnak tekinthetők, mivel csak kb. két évtizede használjuk őket. Más szóval, a geotermikus fűtési formák 1997 és 1998 óta használhatók. Ma már továbbfejlesztették és modernebbé tették számos dologban, de alapja továbbra is fennmarad, amely a víz, a fűtés és a hűtés. A fűtés ezen formájának egyik legjobb tulajdonsága az energiahatékonyság. Ezek a geotermikus fűtőtestek viszonylag drágábbak lehetnek, de ha hosszú távra tervez, valóban megéri. A napi fűtési költségek szinte minimálisak, azaz olyan alacsonyak, hogy még azt is mondhatjuk, hogy valójában nincs is. Amennyiben többet szeretne megtudni erről nincs más dolga, mint felkeresni weboldalunkat és itt mindent megtudhat.