Szállás Hévíz környékén is

Ha Hévízről beszélünk, külön említést érdemel a Hévízi -tó, melynek köszönhetően az üdülőhely Magyarországon kívül vált ismertté. A tó területe 4,7 hektár. 18 méter átmérőjű, barlangban található földalatti források táplálják. Két – három termálforrás és egy ásványi forrás található itt, amelyekből a víz egy barlangban keveredik. A meleg forrásokból származó víz hőmérséklete eléri a 42 ° C -ot, az ásványvíz – 17 ° C -ot.

Szállás Hévíz közelében várja önt is a hevizszallas.com weboldalra látogatva, tehát nézzen be hozzánk és tudjon meg ön is mindent a legszebb szállásokról. A tóval szomszédos területek aktív fejlődése a XIX. Század 60-as éveiben kezdődött, a fürdőtelepülés növekedett, és a település növekedésével együtt nőtt a kezelésre érkező emberek száma. Egyébként nagyjából ugyanebben az időben, nevezetesen 1898-ban Lovassy professzor tavirózsát hozott Indiából Hévízbe, amely később a város szimbólumává vált. Hévíz túlélt két háborút, egy hatalmas tüzet 1986-ban, amely elpusztította a fa burkolatú fürdőházat, valamint a politikai rendszerváltást 1989-1990 között, így az új század hajnalán Magyarország és Európa egyik legnépszerűbb fürdővárosává vált.

A Hévízi -tó tölcsér alakú, alsó pontja 38 méter mélyen van. Az üdülőhely óriási előnye, hogy a szezonalitás nem játszik különleges szerepet benne. Nyáron a víz 33 ° C -ra melegszik fel, télen ritkán esik 23 ° C alá. A tó 50 hektár lombhullató erdőt ölel körül, ami miatt egyszerűen lehet Hévízen időt tölteni. Az elképesztő mikroklíma jótékony hatással van a légzőrendszerre, még akkor is, ha áthalad a városon, és nincs elég ideje. Érdemes megemlíteni a Hévízi-tó egyedülálló tulajdonságát, amelyet az idegenvezetők és a gyógyfürdő-szakemberek szeretnek: a források óránként köbméter víz nagyságrendben kerülnek a felszínre, ami lehetővé teszi a tó összes vizének 48 órán belüli megújítását. Amennyiben többet tudna meg és megtekintené az árakat nézzen be a hevizszallas.com weboldalra.

Lorabel Apartmanház Hévíz – A legjobb választás a Hévízre látogatóknak. Új és csodaszép apartmanok közvetlenül a hévízi-tó közelében. Egész évben nyitva! Fantasztikus programok és látnivalók! Ingyenes fürdési lehetőség.