Sminkelj idén tavasszal 2014 divatszíneivel!

Minden évnek megvannak a maga divatszínei, melyek természetesen nem csak a ruhákon és az egyéb kiegészítőkön jelennek meg, hanem természetesen a sminkek terén is. Mindenki tudja, hogy melyik szín áll neki jól, de azért néha nem árt rálesni arra sem, hogy épp mi a trend. Most eláruljuk, hogy melyek is a 2014-es divatszínek.

A hangsúlyos szem és smink idén tarolni fog, avagy ismét megdől az alapelv, szerint egyszerre csak a szemünk, vagy csal az ajkunk kaphat több sminket. A tavaszi szezonban az erősen festett füstös szemekhez az irányzat meghatározó lila és pink színeit társították a sminkmesterek. Nem hétköznapi megoldásról van szó, ám alkalomra már nem feltétlenül elvetendő ez az ötlet.

A lágy, de mégis határozott smink is trendi lesz. A határozott smink egyszerre üde és lágy látványt kelt, melyet csak ha közelebbről tanulmányozunk, akkor felfedezhetjük fel, hogy a szemek csodásan szép ívét egy kis feketével, vagy barnával hangsúlyozták a modelleken. Kifejezetten ajánlott ezzel a praktikával élni, mivel a sötét színekkel jól korrigálható a szemforma, az üde rózsaszínes árnyalatokkal pedig mégis kompenzálni tudjuk a barna és a fekete hidegségét.

A natúr smink megvadítva egy kis naranccsal szintén nagy divatját éli, vagy nem csak a rózsaszínes és lilás árnyalatok hódítanak, hanem a narancs is megjelenik sok tervező sminkpalettáján. Érdekes és feltűnő árnyalatról van szó, mely nem i mindenkinek áll jól, de kísérletezgetni azért mindenképpen érdemes vele. Érdekesség továbbá, hogy nem csak a szemsmink, hanem az ajkak esetében is a narancsos árnyalatok kerülnek előtérbe, így szinte életet lehelnek az ember arcára.

Nem csak szemek, idén a száj festése is szerepet kap, így ha eddig elzárkóztál a merész rúzsoktól, akkor most itt az ideje, hogy újra próbálkozz megbarátkozni velük. Érdemes keresgélni és kísérletezgetni, ugyanis a vörös árnyalatokon keresztül a lilákon át a rózsaszínekig mindenféle színű ajakfesték megtalálható.