Síelés esetén mindenképp kössön utasbiztosítást!

A síelés és a különféle téli sportok kiváló programok, azonban a megfelelő óvintézkedések megtétele nélkül a kellemes téli program rémálommá válhat. Nem csupán a megfelelő védőfelszerelésről és ruházatról kell gondoskodni, hanem a biztosításról is. Önmagában ugyanis az EU kártya egyáltalán nem elég.

Utasbiztosítás síelés – A hideg idő beköszöntével sokan döntenek úgy, hogy a barátokkal karöltve vagy a családdal együtt nekiindulnak a hegyvidéknek és a havas lankákon hódolnak a különféle téli sportoknak. A téli sportok űzése közben nem szabad elfelejteni, hogy az ördög sosem alszik, bármikor történhet baleset, amely egyrészt az aggódás, sérülések miatt szörnyű, viszont nem szabad elfeledkezni az anyagi vonzatról sem, ami tovább tetézi a problémát. Sokan az Európai Egészségbiztosítási Kártya miatt nem aggódnak és úgy vélik baj esetén sem kell az anyagiak miatt aggódni. Ez azonban nem így van, még a szomszédos országokba való utazás esetén is fontos, hogy biztosítva legyen Ön is és családja is. Egy egyszerű példát említve, Ausztriában a síközpontokban jellemzően magánkórházak működnek. Az EU kártya azonban csak az állami intézmények alap ellátására nyújt fedezetet.

Ha síelés közben eltöri a lábát és egy magánkórházba kerül, akkor nagyon komoly költségekkel kell szembesülnie. Arról már nem is beszélve, hogy a helikopteres mentés is milliós költségekkel jár. Éppen ezért nem érdemes kockáztatni és bízni a vakszerencsében. Az AXA online síbiztosítást akár az utolsó pillanatban is meg tudja kötni. Ha bankkártyával fizet, akkor a vásárlást követően akár fél perc múltán hozzájut biztosítási kötvényéhez! A síbiztosítás többek közt tartalmazza a helikopteres és hegyi mentést, valamint a felkutatást, a kórházba szállítást, illetve szükség esetén Magyarországra szállítást és a kórházi és orvosi kezelést. Bővebb információkért látogasson el az axa-assistance.hu weboldalra!