Programozás könyv mindenkinek

A számítógépes programok (vagy szoftverek) működtetik a számítógépeket. Szoftver nélkül a modern számítógépek csak bonyolult gépek lennének, amelyek az áramot hővé alakítják. A számítógépen lévő szoftver, amely az operációs rendszert, a böngészőt, az e-mailt, a játékokat és a filmlejátszót futtatja a programozás része.

Programozás könyv rendelhető a programozz-mesterfokon.hu weboldalon, ezért keressen fel minket, ha profi programozó könyvet szeretne rendelni, ráadásul kedvező áron. A programozás kreatív feladat: nincs megfelelő vagy rossz módszer a probléma megoldására, ugyanúgy, ahogyan nincs helyes vagy rossz megoldás sem. Vannak döntések, amelyeket meg kell hozni, és az egyik út jobbnak tűnhet a másiknál, de ez nem jelenti azt, hogy a másik téves! Megfelelő képességekkel és tapasztalattal a programozó szoftvereket készíthet korlátlan számú probléma megoldására – kezdve a következő vonat érkezési idejétől a kedvenc zenéjének lejátszásáig. A lehetőségeket csak a képzelete korlátozza. Ezért szeretünk programozni. Amikor létrehoz egy programot egy számítógépen, utasításokat ad neki, amelyeket egyenként futtat, sorrendben, pontosan a megadott módon. Ha azt mondaná egy számítógépnek, hogy ugorjon le egy szikláról, az is megtenné!

Sajnos a számítógépek nem értenek olyan nyelveken, mint a magyar, az angol vagy a spanyol, ezért az általuk megértett programozási nyelvet kell használnunk az utasítások megadásához. Sok különféle programozási nyelv létezik, amelyek mindegyikének megvannak a maga érdemei, és bizonyos nyelvek jobban megfelelnek bizonyos típusú feladatoknak, de nincs egyetlen olyan nyelv, amely a „legjobb”. Ha mindent meg szeretne tudni a programozásról, akkor válassza Orsó Lajos Programozz te is mesterfokon című könyvét. Bővebben a könyvről és a rendelésről a programozz-mesterfokon.hu weboldalon olvashat.