Pannonhalmi levendula palánták

Napjainkban egyre nagyobb reneszánszát éli a vintage stílus, melyhez tökéletesen párosul a levendula virág. Amennyiben Önt is elvarázsolja el a különleges növény, akkor tartson velünk és tudjon meg többet a róla.

Levendula palánta több fajtáját is megkülönböztetjük, melyek közül Pannonhalmán az angol és francia levendulát részesítik előnyben. Az angol levendula 40-50 centiméter magasra is megnőhet, ám esőzés esetén 80 centimétert is elérheti. Ezzel szemben a francia levendula csak 30 centiméteres nagyságot éri el. Ám a levendula fajták nem csak a nagyságukban térhetnek el, hanem az illatjukban is különböznek. Az angol levendula illata mondható a klasszikusnak, amely igen erős és intenzív. Míg a francia sokkal parfümösebb, lágyabb mondhatjuk úgy is, hogy nőiesebb illatot áraszt magából. Sokan nem tudják, hogy a levendulának milyen sok fajtáját tartjuk számon. Többek között azért, mert ezek közül csak hármat hasznosíthatunk a gyógyászatban, illetve az élelmiszerek előállításában. Fentebb már említettük a fajták közti különbségeket, ám azt is meg kell említenünk, hogy nem csak a jellegzetes halvány lila színben találhatóak meg a különféle levendulák.

Többek között jellemző még a  féle, illetve a lila különböző árnyalatai egészen a sötétliláig. A levendula Magyarországon immáron 1920-tól kezdve termesztik Tihanyban, ám Pannonhalmán már a 18. században is termesztették mint gyógynövényt. A honlapunkra látogatva leadhatja a rendelését a különböző fajtákat illetően, illetve az árjegyzékünket is megtalálja. A megrendelt palánták személyes átvételére is van lehetőség, előre egyeztetett időpont alapján. Illetve postázásra is van lehetőség az egész EU területén belül. Amennyiben felkeltettük az érdeklődését, akkor keressen fel bennünket a pannonhalmilevendula.hu oldalára kattintva.