Levendula ültetvény Pannonhalmán

Egy virágzó levendula ültetvény csodálatos látványt nyújt az oda érkezőknek, az illatfelhőről nem is beszélve. Amennyiben szeretné ezt az érzést megtapasztalni, akkor látogasson el hozzánk.

Levendula egy lila virágú, nálunk is egyre jobban közismert növénynek nevezhető, amely a Földközi-tenger térségéből származik. Mára már Magyarországon is nagy kultusza van a levendulatermesztésnek. Nagyon sok fajtáját megkülönböztethetünk, melyek között megtalálható fehér virágú, világos lila, és egész sötétlila árnyalatú is. Ám a számos fajta közül csak 3 használható fel a gyógyászatban és élelmiszeriparban. Manapság egyre több termékben előfordul, amely cseppet sem meglepő, hiszen nagyon nyugtató hatással bír az emberi szervezetre. Továbbá stressz oldó hatással is bír és alvászavarok esetén is felhasználható. Használhatjuk teaként, illóolajként, fürdővízben, vagy párologtatva. Ráadásul még a kártevők ellen is nagyon hatásos lehet, hiszen az intenzív illatának köszönhetően nagyon nagy szeretettel ültetik kényes növények mellé, hogy elűzze a tetveket, rovarokat. Illetve használják még pl. ruhás szekrényekben, hiszen a molyokat is távol tartja.

Amennyiben Ön is szeretne a kertjébe illatozó levendula bokrokat, melynek a virágát számtalan módon felhasználhatja, akkor keressen fel bennünket, hiszen mi több fajta palánták értékesítésével is foglalkozunk. Minden megvásárolt palánta mellé fontos információkat társítunk, melyek garantálják a sikeres növénytermesztést. Továbbá a későbbiekben is bármikor állunk rendelkezésére, ha bármilyen kérdése merül fel. Minden további információ megtekinthető a pannonhalmilevendula.hu oldalára kattintva. További elérhetőségünk a 06-20/595-7777-es telefonszámon. Forduljon hozzánk bizalommal!