Óva intette állampolgárjait a venezuelai utazástól az Egyesült Államok

Az elmúlt időszakban igen veszélyesnek bizonyult a venezuelai térségbe utazni, ugyanis zavargások folynak. Erről az Egyesült Államok is kiadott egy közleményt, annak érdekében, hogy felhívja a turisták figyelmét.

Venezuelai válság – Óva intette állampolgárait a venezuelai utazástól az Egyesült Államok külügyminisztériuma. Ugyanis a dél-amerikai országban számos olyan dolog zajlik jelen pillanatban, amely ellenérvekként szolgál a turisták számára. Ilyen lehet a bűnözés, polgári engedetlenség, rossz egészségügyi infrastruktúra. Ezek a cselekedetek az Egyesült Államok állampolgárainak önkényes letartóztatásával és fogva tartásával járhat együtt. Továbbá azt is hozzátették, hogy az is előfordulhat, hogy a venezuelai hatóságok, ha letartóztatnak egy amerikai állampolgárt, akkor nem minden esetben értesíti az amerikai nagykövetséget. Illetve még azt is megtagadhatják, illetve veszélyesen hosszú ideig késleltethetik a konzuli látogatást a fogvatartottaknál.

Nyilatkozott erről a külügyi tárca. Viszont azok számára, akik már ott tartózkodnak a minisztérium azt javasolta, hogy sötétedés után semmiképp se utazzanak a városok között, illetve célszerű esti órákban elkerülni a caracasi nemzetközi repülőteret, Caracasban se menjenek ki az utcára esti órákban, továbbá maradjanak távol olyan taxiktól, melyek nem hivatalosak, illetve semmiképp se használják a repülőtér környékén található pénzkiadó-automatákat. Ezen felül a külügyminiszter hozzátette, hogy célszerű elkerülni a demonstrációkat, és szorgalmazta, hogy minden amerikai állampolgárok regisztráljanak a minisztérium által működtetett Okos Utazó Program elnevezésű internetes oldalán.