Allergia vizsgálat a probléma kezelésére

A viszkető bőr számos problémára utalhat, akár allergiára is. Hogy pontosan kiderüljön mire allergiás, allergia vizsgálatra van szükség.

Allergia vizsgálat által megtudhatja, hogy pontosan mi az, ami kiváltja a kellemetlen tüneteket, vagyis mit érdemes elkerülnie. Az Epicutan teszt segítségével elvégezhető az allergia teszt. A kis tapaszokat fel kell vinni a hát bőrre, majd ellenőrizni kell korai bőrreakciókat 20, 40 és 60 perc elteltével. További 48 óra órán keresztül viselni kell a tapaszokat, majd eltávolításkor is ellenőrizni kell a reakciókat. A bőrgyógyászati vizsgálat végén részletes felvilágosítást kap a páciens arról, hogy milyen anyagokat kell elkerülni, valamint ezek milyen termékekben lelhetők fel, amiket szintén kerülni kell. Az allergia vizsgálathoz nincs szükség különösebb előkészületre, mindössze a hátat nem szabad bekrémezni, valamint amig a tapaszok a háton vannak kerülni kell az erős izzadással járó tevékenységeket és a vizsgált bőrfelületet nem érheti víz.

Az epicutan tesztsort egy nemzetközi szakértői bizottság állítja össze, valamint aktualizálja. Megtalálhatók benne a festékek, fémek, konzerválószerek, illatanyagok, kenőcsök hatóanyagai és alapanyagai. Ha gyakran tapasztalja, hogy bőre viszket, kipirosodik vagy kiütések jelennek meg rajta, akkor érdemes bőrgyógyász szakorvost felkeresni allergia vizsgálat elvégzésének ügyében. Ha tudja mik azok az anyagok, amiket kerülnie kell, az nagyban megkönnyíti életét és tudatosabban tud élni. Nem érdemes várni, hiszen ez hosszú távon az életminőség romlásához vezet, valamint, ha látható helyen van, nem is tudja eltakarni a kiütéses, viszkető bőrfelületet a kíváncsi pillantások elől. Ajánljuk figyelmébe a belvarosiorvosicentrum.hu weboldalt, akol elérhetőségeket is talál!