Okok a megcsalás hátterében

Igaz szerelmet nem könnyű találni, mikor napjainkban a legtöbb kapcsolat jó, ha egy évig vagy egy kicsivel tovább tart. A szakítások egyik legfőbb oka a megcsalás, sokan könnyelműségből teszik kockára és veszítik el párjukat. De mik a leggyakoribb okok, melyek a megcsaláshoz vezetnek?

Az egyik legfőbb indíték a bosszú. Ha a másik fájdalmat okozott, visszavágunk neki, érezze ő is, hogy mennyit szenvedtünk miatta. Aki bosszúból csalja meg a párját, büntetni akar, erre pedig léteznek kevésbé végzetes módszerek is. Évek múltán nem nehéz belefásulni a kapcsolatba, az izgalmat sokan másutt próbálják megtalálni. A titkolózás, a lopott pillanatok hamar fellobbantják a tüzet, ám ezek a fellángolások nagyon gyorsan el is múlnak.

Nem ritka, hogy a pár egyik tagja összezavarodik, vajon tényleg szerelmes-e a másikba vagy csupán megszokásból van még mellette. Saját érzéseit tesztelve kacsint ki a kapcsolatból, hogy kipróbálja, mennyire hiányzik neki a másik, valójában milyen szerepet foglal el az életében. Mások unalomból lépnek félre, de akadnak, akiket érzelmileg nem elégít ki a kapcsolat.

Nem úgy és nem annyira szeretik, támogatják őket, ahogyan az nekik jól esne. A vigaszt pedig másnál kezdik keresni, az új viszonyban gyakorlatilag pótlékot látnak. Az intimitás hiánya az egyik leggyakoribb oka a megcsalásnak. Amikor a munka után fáradtan hazaérve már nem jut energia a másikra, elmaradnak az összebújások, szinte biztos, hogy az egyik fél részéről egy szexuális viszony a közeljövőben beleszól a kapcsolatba.