Néhány szót a weboldal készítés buktatóiról

Igazából ez egy olyan téma, amelyről könyvet írhatnék. De ebben a cikkben pár szóban írok csak a weboldal készítés buktatóról, amelyben talán a legfontosabbakat említem meg.

Ez főleg azoknak lesz hasznos, akik saját céges weboldal készítésre adják a fejüket. Megbíznak egy szakembert vagy programozót, hogy csináljon egy weboldalt. És itt van az első jellemző buktató az egyes szám harmadik személy. Egy szakember aki tud weboldalt készíteni. Sajnos ilyen uono universal nem létezik, hiszen egy weboldal készítés több embert igénylő bonyolult folyamat. (Szükséges hozzá marketinges, designer, és programozó – alapfelállásban, majd jön a SEO és linképítő, cikkíró stb.) Éppen ezért nem is olcsó mulatság! Igen, de ott van a sablon is. Mindig mondjuk, hogy a sablon többszörösen hátrányos helyzetbe hozza a megrendelőt. Vegyünk egy példát. A betegnek orvosi vizsgálatra van szüksége mert belelépett egy szögbe, de meg akarja úszni az utazási költséget és a várakozási időt, úgyhogy inkább bemegy a gyógyszertárba és vesz egy rakás fájdalomcsillapítót. Ettől enyhül a fájdalma ugyan , de a probléma ugyanúgy nem oldódik meg. Egy idő múlva már a drága fájdalomcsillapító sem segít és a fertőzés is annyira elhatalmasodott, hogy sokkal több vizsgálatra, drágább gyógyszerekre lesz szükség, sőt , a lábát még el is veszítheti. Hasonló a működési elv a sablonok esetében is, gyorsan készülnek el, olcsón, de többnyire a cég online elvérzése lesz a végeredmény. Hogy miért?

Nincs lehetőség konzultációra olyan szakemberekkel, akik több év tapasztalattal rendelkeznek online felületeken, így rengeteg hasznos tanácstól és tapasztalattól elbukik a vállalkozó. Pélául ezért simán olyan sablont vásárolhat, amely abszolut nem testhezálló: legdurvább eset volt, amikor cégbemutatkozó oldalt vásároltak egy webáruházhoz. Vannak sablon webáruházak is, persze ezekre  lehetetlen értelmes sablont találni, ami cégarculatba is illik és folyamatosan fejleszthető. Többnyire megreked egy szinten, ami akár féléven belül elavult lesz mind desigban, mind pedig felhasználói funkciókban. Ezzel szemben egy jól koleografált, mobil és folyton fejleszthető weboldal elérhető szakembergárdával,  a weboldal készítésbe belefektetett pénz és energia többszörösét hozhatja vissza.

Ha szeretné megismerni a további buktatókat, vegye fel velünk a kapcsolatot. www.vteamdesign.hu