Mit jelent a mellfelvarrás?

Sok nő szeretné megőrizni fiatalos alkatát, feszes formáit, még az idő előrehaladtával is. Azonban az idő, nagyobb súlyvesztés vagy a szülés mind hatással vannak a női testre és leginkább a mellre, a nőiesség egyik szimbólumára.

Mellfelvarrás esetén a mell korábbi feszességének visszaállítása történik. Azon nők számára, akik elhatározták, hogy szeretnék visszaszerezni mellük korábbi fiatalos formáját ez lehet az egyetlen megoldás. Ugyan lehet találkozni különféle csoda kenőcsökkel, esetleg lehet próbálkozni feszesítő tornával, de ezeknek nem sok eredményük van. A mellfelvarrás egy hosszútávú megoldás a megereszkedett keblek problémájára. A mellfelvarrás az egyik legnépszerűbb szépészeti beavatkozás a hölgyek körében. Sok nő szégyelli megereszkedett melleit, ez sajnos sok esetben a párkapcsolat rovására is mehet. A műtét sokat segíthet az olyan nők önbecsülésén, akik a mellük megváltozása miatt, úgy érzik nőiességükön csorba esett.

A mellfelvarrás során a megnyúlt bőrfelesleget eltávolítják, a mirigyállomást megemelik, kúposítják, majd rögzítik. A két – három órán át tartó műtét után a sebet bekötözik. A beavatkozást követően halvány hegek maradnak beavatkozás helyén. A műtét után a páciensnek a klinikán kell töltenie az estét megfigyelés alatt. Másnap a páciens haza mehet, azonban vezetni még nem vezethet, így ajánlott egy autóval rendelkező ismerőst megkérni, hogy vigye haza a műtéten átesett hölgyet. Két hét elteltével a páciens visszatérhet eredeti életviteléhez, tehát a munkába is visszatérhet. A varratok kiszedése is ekkor történik meg. A műtétet követően sportmelltartót kell viselni és óvakodni bármiféle váll vagy mellizmot megterhelő mozgást. A műtétet érdemes olyan orvossal elvégeztetni, akinek szakmai tapasztalatáról és eredményeiről van bizonyíték.