Mire jó a távfelügyelet?

A legfőbb előnye, hogy akár távolról is nyomon követhetőek az események a védeni kívánt területen. Ráadásul egy nem várt esemény bekövetkeztekor pedig visszanézhetőek a történtek.

Távfelügyelet elsősorban videóval és riasztóval ellátott szolgáltatás kombinációja. A távfelügyeleti állomásokon napi 24 órás felügyelet figyeli az objektumokat, melyeket rögzítenek. Ez által szinte minimumra csökkenthetőek a téves riasztások, mivel egyértelműen meghatározható a riasztást kiváltó ok. A védelem kültéri kamera rendszerekkel is kombinálható, ilyenkor a riasztó be és ki kapcsolása vezérli a kamerák működését. Így otthon tartózkodás esetén az ügyfelek igényei szerint a kamerák képei távolról nem elérhetőek. Egyik legfontosabb előnye, hogy az elő képek alapján a helyszínre érkező járőröket távolról tudják navigálni a látottak alapján. Ráadásul behatolási szándék esetén pontos információval tudnak szolgálni. Pontos személyleírást tudnak adni a behatolókról és azok számáról. A távfelügyeleti szolgáltatás magába foglalja az ügyfelek kamera képeinek felügyeletét és rögzítését, továbbá archiválását.

Ennek az egyik legnagyobb előnye, hogy ha helyszíni behatolás történik, és az ott található készülékeket megrongálják, a felvétel, akkor is rögzítésre kerül. Mindezek felett az internetes összeköttetésnek köszönhetően a kamerák távoli ellenőrzése lehetőséget biztosít arra, hogy az ügyfelek bárhonnan leellenőrizzék a megfigyelt helyiséget. Egyszerűen csak le kell töltenünk az okos telefonunkra egy applikációt, amely által bárhonnan és bármikor nyomon követhetjük a történéseket. Amennyiben bármilyen zavargás történik, akkor e-mail vagy SMS útján riasztást kapunk a rendszertől. Minden további információt megtalál a www.tell.hu weboldalára kattintva.