Mire figyeljünk lakásvásárlás előtt?

Nem csak azt kell néznünk lakásvásárlás előtt, hogy hány szoba található a lakásban vagy épp milyenek a nyílászárók, hanem azt is, hogy a lakásban milyen fűtési megoldás található. Ha így tesz, akkor sok bosszúságtól és költségtől megóvhatja magát.

A lakásvásárlásról fűtéstechnikai szempontból bővebben itt olvashat! Először is nagyon fontos tisztázni, hogy milyen mértékben lesz szükség fűtésszerelésre. Elképzelhető, hogy a radiátorok egy részét vagy az összeset le kell cserélni, vagy a központi fűtést kell cserélni vagy szerelni. Akár a fűtés korszerűsítéséről is szó eshet. Őszinték leszünk, laikusként egyáltalán nem könnyű felmérni a fűtési rendszer állapotát. Esetleg egy próba fűtést kérhet a jelenlegi tulajdonostól vagy megkérhet egy szakembert, hogy kísérje el. Ha bármi probléma van a fűtéssel, akkor az később komoly gondot okozhat, így azt javasoljuk fektessen komoly hangsúlyt a fűtés állapotának felmérésére.

Ha szeretnénk egy magunk felmérni a fűtési rendszert, akkor pár dologra érdemes odafigyelni. Ilyen például a radiátorok állapota. A rozsda igen csak árulkodó jel és semmi jóra nem utal. Nem csak a radiátorok alá érdemes benézni, de a csőrendszer alá is, hogy lássuk van-e valahol csepegés, mivel akár csőcserét is jelenthet. Ha igazán alaposak vagyunk, akkor a fűtési rendszerhez felhasznált csövek típusát is érdemes lehet ellenőrizni. Ha rézcsőről, acél csőről vagy akár öt rétegű csőről van szó, az igazán pozitív, azonban ne feledjük, hogy az sem mindegy, hogy ezek a csövek milyen állapotban vannak! Az acél cső sokszor arról árulkodik, hogy régi beüzemelésről van szó, ekkor sokszor nem árt, ha szakember segítségét kéri, aki alaposan felméri azok állapotát! Bővebb információkat a futes-gazszereles.hu weboldalon talál!