Milyen vízlágyító berendezést vegyek a lakásba?

A megfelelő rendszer kiválasztása előzetes alapos mérlegelést igényel. Íme néhány dolog, amit figyelembe kell venni a vízlágyító kiválasztása előtt.

Milyen vízlágyító berendezést vegyek? Erről bővebben olvashat a bolt.agroviz.hu weboldalon ahol rendelhet is egy minőségi rendszert kedvező áron. Ha kemény a vize, hogyan tudja lágyítani? Az egyszerű megoldás egy vízlágyító hozzáadása. Ez az egész házra kiterjedő szűrőrendszer eltávolítja a víz keménységét okozó ásványi anyagokat egy cserefolyamat révén, amelynek során a víz nátriumionnal feltöltött gyantagyöngyökből álló ágyon folyik keresztül. Ezek a gyöngyök megragadják a vízben lévő ásványi ionokat és eltávolítják őket, így meglágyult víz távozik a tartályból, és beáramlik otthonába. A vízlágyító rendszernek három összetevője van – az ásványianyag-tartály, a sóoldat-tartály és a vezérlőszelep –, amelyek együttesen eltávolítják az ásványi anyagokat, figyelik az áramlást és tisztítják a rendszert.

A háztartásának megfelelő méretű vízlágyító kiválasztásához először meg kell határoznia, hogy a rendszernek mennyi keménységet kell naponta eltávolítania. Kezdje azzal, hogy becsülje meg háztartása teljes becsült napi vízfelhasználását, és szorozza meg a víz keménységi szemcséjével. A szemek számát megtudhatja, ha megnézi a települési szolgáltató vízjelentéseit, vagy vásárol egy kemény víz tesztkészletet. Egy átlagos négyszemélyes otthonnak 33.000 szemes vízlágyítóra van szüksége. Egy jó vízlágyító maximális lágyító képességgel és minimális nátriumfelhasználással rendelkezik. Természetesen minél több vizet használnak fel, annál gyakrabban kell az öblítőnek regenerálnia a gyantagyöngyök azon képességét, hogy elvégezzék a munkájukat. További részletekért és rendelésért keresse fel a bolt.agroviz.hu-t.