Mi köze van a lakberendezésnek és a fűtésnek egymáshoz?

A lakberendezés és a fűtés két különböző dolognak tűnhet, ugyanakkor van köztük összefüggés, még pedig úgy, hogy alakberendezés elősegítheti, de akár akadályozhatja is a fűtést. Könnyen megnehezíthetjük saját dolgunk, így érdemes pár dologgal tisztában lenni.

Bővebb információkat a lakberendezés és a fűtés közti összefüggésről itt olvashat! A lakberendezés nagyban hozzájárulhat a meleg szobák és a kellemes hőérzet kialakításához. Ugyanakkor néhány dologgal pont azt fogjuk elérni, hogy a lakás bizonyos pontjain vacogni fogunk. Az egyik arany szabály, amivel szerencsére egyre többen tisztában vannak, hogy a radiátorokat nem szabad letakarni ruhákkal, mivel egyrészt nem egészséges, másrészt a radiátort akadályozzuk a hőleadásban. Gyakorlatilag hasonló hatást érünk el, ha közvetlenül a radiátor elé helyezünk bútorokat, mivel ezek felfogják a hőt. Ennek következménye, hogy a radiátor mellett meg lehet sülni, ellenben a szoba túlsó végében szabályosan fázik az ember. Nagyon könnyű orvosolni a problémát, csak odébb kell tolni a bútort a radiátor elől.

A vastag sötétítő függönyök is felfogják a meleget, ezért ezeket szét kell húzni és összefogni. A vékony függöny nem jelent ilyen problémát. Ha már szóba kerültek a textilek, akkor érdemes azt is megemlíteni, hogy a szőnyegek is sokat segíthetnek a megfelelő hőérzet kialakításán. Egyrészt nem a hideg padlón, hanem kellemes, puha szőnyegen tud lépkedni az ember, másrészt különféle szöveteket nem csak a padlón lehet elhelyezni, hanem akár a falon is. Ne a nagyi régi fali szőnyegére gondoljunk, mivel vannak ma már jóval modernebb változatok is, melyek nagyszerűen feldobják a szobát! Nem csoda, hogy az egykori divat modern köntösben visszatér!