Mesés kerti műfű és örökzöld növények a kertben

Sokunk kedvenc évszaka az ősz. Ilyenkor is elvarázsolnak bennünket a természet színei, nem csak tavasszal, amikor minden zöldbe borul. A falevelek narancssárgába, vörösbe változnak át, a napsugarak pedig veszítenek erejükből. A lombhullás, a nagy átalakulások időszaka ez.

De otthon, a kertben varázsolhatunk örökzöld környezetet, ha egy kis nyarat és megnyugvást szeretnénk csempészni a mindennapokba. Hogyan? A varázsszó: kerti műfű. Otthonunk kertje is megérdemli azt a figyelmet, amit a lakásbelsőre fordítunk. Az egyre népszerűbb kerti műfű egész évben zöldbe borítja lelkünket. A kerti műfű gyönyörű és nagyon praktikus is. Egyre többen fedezzük fel előnyeit.

A kerti műfű évszaktól függetlenül mindig szép zöld és pihe-puha. Szeretett kertünk ősszel is csodás látványt nyújthat nekünk, de ehhez kicsit meg kell terveznünk, hogy milyen fák és növények legyenek benne. Rengeteg csodálatos örökzöld és évelő növényt telepíthetünk a kertbe. Nem kell egész ősszel és télen a szürke, sivár, sáros kertet néznünk. Csodáljunk helyette egy mindig rendezett, zöld kertet.

Műfű
Műfű

Milyen növényeket telepítsünk a kertbe, amik ősszel is örökzöldek maradnak? Imádjuk a térhatároló sövényeket, ami a kerti műfű szegélyénél nagyon szépen mutat. Ilyenek a klasszikus smaragdtuja, az arany boróka, a leylandi ciprus. Ezek a szép kis növények nem szemetelnek, nem hullajtják lombjaikat ősszel. A kerti műfű telepítése mellé nagyon jó párosítás. A cukorsüvegfenyőt is bátran ajánlom, ez a lassan növő, minden évszakban gyönyörű zöld kis fenyőféle, a tökéletes kúp formájával a kert éke lesz. A kerti műfű bárhogyan alakítható. Kis kör alakú, vagy szögletes szeleteket kivágva, a cukorsüvegfenyőt csodásan elültethetjük a kertbe.

A kert jobb esetben egy csodás közösségi tér, ahol jó időben összegyűlik a család és a barátok. Szép pillanatokat, nagy beszélgetéseket élünk itt át. Egy örökzöld, rendezett kert teszi teljessé a házat. Eltehetjük jó mélyre a fűnyírót és a lombseprűt is, ha évelő és örökzöld növényekkel tervezünk. Nincs többé falevél takarítás és fűnyírás sem, csak szép zöld kert!

A kerti műfű világszerte egyre elterjedtebb. Rohanó életvitelünk alatt rájöttünk, hogy mennyi előnyt tartogat számunkra ez a nagyszerű találmány. Segíti életünket, segít bennünket, hogy több időt tudjunk szentelni a fontos dolgokra. Élvezzük ki az ősz csodás színeit és éljük át ezt a varázslatos évszakot.