Lökéshullám terápia izomsérülések esetén

Egy sportoló rémálma kétségkívül az, ha valamilyen okból kifolyólag lesérül. Nem csak a profi sportolók esetében bosszantó a sérülés, hanem egy hobbi sportoló mindennapjait is képes megkeseríteni. Szerencsére az orvosi kezelés mellett vannak olyan alternatív kezelések, melyek meggyorsítják a gyógyulás folyamatát.

Lökéshullám terápia által a különféle panaszok hamarabb megszüntethetők, gyorsabb lehet a felépülés folyamata. A kezelés egy orvosi eszközzel, a lökéshullám készülékkel történik. A kezelés kiválóan alkalmas akut és krónikus fájdalmak kezelésére egyaránt. A lökéshullám terápia népszerűsége többek közt abban rejlik, hogy a kezelés nem jár semmilyen mellékhatással. A fájdalmakkal küzdő páciensek életét lényegesen jobbá teszi a lökéshullám terápia, hiszen enyhülnek a fájdalmak, ami életminőségbeli javulást okoz. A terápia lényege, hogy a lökéshullám készülék hanghullámokat bocsájt ki, ami a kezelt felületen vérbőséget okoz. Ez azért előnyös, mert a gyulladást okozó lerakodott anyagok a vérárammal gyorsabban elszállítódnak a fájdalmas területről.

A lökéshullám terápia alkalmas az izom húzódások és izomsérülések kezelésére. Ezenkívül olyan problémák esetében is alkalmazható, mint a talpfájdalom, a vállfájdalom, az Achilles ín gyulladás, a csípőtáji sportsérülések vagy a sarkantyúfájdalom. A lökéshullám kezelés rövid ideig, mindössze 7-10 percig tart, azonban hatása annál tovább érezhető. A kezeléseket érdemes kúraszerűen két-három naponta megismételni, öt alkalommal. A páciensek nagyszerű eredményekről, tapasztalatokról számolnak be, ezért érdemes kipróbálni a kezelést. Ha szeretne bővebb információkat kapni a kezelést illetően vagy elérhetőségre van szüksége, akkor látogasson el a kresak.hu weboldalra!