Juhistálló vásárlása egyszerűen kedvezményes áron

A juhok tenyésztése szórakoztató és kifizetődő lehet, ha egy kis farmon vagy akár egy vidéki házban él, ahol van egy kis legelő és van egy hely egy juhistállónak. Engedelmes, gyengéd állatok hobbifarmokra, és számos célt szolgálnak, például húst, gyapjút, sőt tejet is szolgáltatnak. Sok vidéki család számára a juhok virtuális házi kedvencek.

Juhistálló rendelhető a gravetti.hu weboldalon, tehát keressen fel minket bátran még ma, ha önnek is juhistállóra lenne szüksége.  Az emberek évezredek óta tenyésztettek juhokat tejért, húsért és gyapjúért, és ennek jó oka van. A juhoknak van néhány határozott előnyük a többi állatfajtával szemben: A juhok viszonylag kicsik és könnyen kezelhetők a tehenekhez, lovakhoz és sertésekhez képest. A juhoknak nincs szüksége tökéletes legelőre; boldogan esznek istállóban is. A juhlegelők növényültetéssel váltogathatók. Az egykori juh-legelő csodálatosan termékeny hely a növénytermesztéshez. A juhok gyengédek és engedelmesek (bár a kosok időnként agresszívek lehetnek), és képezhetők. A juhokat meg lehet tanítani, hogy jöjjenek, ha hívják őket, kövessék önt és álljanak fel, ha parancsolják. A juhoknak nem kell sok hely. Még egy hektáron is eltarthat egy kis nyájat egy istállóban.

A megfelelő juhfajta kiválasztásakor először a juh rendeltetését kell figyelembe venni. Húsnak vagy gyapjúnak tenyészteti őket, vagy csak kedvtelésből tartott háziállatnak? Vagy a kevésbé elterjedt utat választja, és tejért neveli őket? Bár a juhok közel sem adnak annyi tejet, mint a tehenek vagy a kecske, vannak, akik élvezik a juhtej ízét, és finom sajtok és joghurtok készíthetők belőle. Figyelembe kell vennie a helyi éghajlatot is, ezért tájékozódjon a környéken, hogy milyen fajtákat nevelnek más gazdák a környéken. Több mint 200 juhfajta létezik, de a leggyakrabban tenyésztettek listája meglehetősen szűkös. Amennyiben juhistállót keres nyájának, nézzen be a gravetti.hu weboldalra.