Légtelenítse a radiátort az előnyösebb működés érdekében!

A növekvő használat és az idő vasfoga következtében a radiátorban levegő gyűlhet össze. A felhalmozódó levegő miatt a radiátor nem fog hatékonyan működni, aminek következtében nem kívánt hangokat fog hallani és a radiátor teteje fűtés esetén is hideg marad.

A radiátor légtelenítésével kapcsolatban itt informálódhat bővebben! A téli hónapokban mindenki szeretné, hogy fűtési rendszere hatékonyan működjön és ne kelljen a hideg lakásban vacognia. Ha a radiátor teteje hideg, nem melegít kellőképp, akkor érdemes légteleníteni a fűtési rendszert, annak érdekében, hogy a szobában újra kellemes meleg legyen. A légtelenítés nem egy bonyolult folyamat, így gyakorlatilag bárki el tudja végezni otthon. A légtelenítést követően a lakásban újra kellemes meleg lesz a jól működő, hatékony radiátornak köszönhetően, illetve a furcsa hangok is megszűnnek. A légtelenítés elvégzéséhez érdemes beszerezni egy légtelenítő kulcsot, ami a legtöbb barkács boltban megtalálható. Ezenkívül egy régi rongyra vagy szövetre is szüksége lesz, melyet nem sajnál.

Első lépésként ki kell kapcsolni a központi rendszert és meg kell várni, amíg a hűtője teljesen lehűl. A szövet vagy rongydarabot a légtelentő szelep alatt kell elhelyezni. Harmadik lépésként a légtelentő kulcsot a légtelenítő szelepbe kell helyezni az alatta lévő szövetekre. A gombot addig kell forgatni, amíg nem hallja a jellegzetes sziszegő hangot, mely a kiszökő levegő egyértelmű jele. Addig kell nyitva hagyni a kulcsot, amíg a szelepből el nem kezd folyni a víz. Hagyni kell, hogy néhány másodpercig csöpögjön a víz, amit a rongy segítségével fel lehet törölni. Ezeket a lépéseket az összes problémás radiátorral el kell végezni. Abban az esetben, ha a légtelenítést követően sem oldódnak meg a problémák, akkor érdemes szakember segítségét kérni.