Itt megtalálható 5w40 viszkozitású termékek kedvező árúak!

Nem mindannyian jutunk szervizbe amikor saját autónk van. Valójában a legtöbben nem is tudjuk, mi van az autó motorházteje alatt, nem beszélve arról, hogy milyen típusú olaj van a motorunkban.

Itt megtalálható 5w40 viszkozitású termékek az alkatreszek.hu weboldalon, tehát ha önnek is erre a viszkozitásra lenne szüksége itt a helye nálunk. Mi van akkor, ha olyan helyzetbe kerül, hogy magának kell megvenni és betenni az olajat? Honnan tudja, hogy melyik olajat használja, és hogyan olvassa el a címkét? Mit jelent a SAE 5W-40? Miért olyan gyakori az 5w40 olaj? Az 5w40 olaj az egyik leggyakrabban használt motorolaj, mert a legkülönbözőbb járművekhez és motortípusokhoz alkalmas. Az 5w40 viszkozitási tartománya azt jelenti, hogy kenheti, megvédheti a motor belső alkatrészeit számos éghajlati viszonyok között. Ez a képesség, hogy nyáron és télen is jól működjön, azt a kényelmet hozza magával, hogy nem kell évszakváltáskor megváltoztatni az olaj súlyát. Az 5w40 olaj alacsonyabb viszkozitása szintén kevesebb megterhelést jelent az olajszivattyúnál, valamint jobb üzemanyag-fogyasztást jelent. Miért olyan sokoldalú az 5w40 olaj? Az 5w40 motorolaj képessége, hogy sokféle motortípusban és széles hőmérsékleti viszonyok között működjön, hihetetlenül sokoldalúvá teszi.

Akár könnyű benzin-, akár dízelmotorral rendelkezik, az 5w40 gyakran javasolt motorolaj, mert téli hőmérsékleten könnyebben áramlik. Ugyanakkor képes fenntartani a biztonságos viszkozitást, ha a motor keményen dolgozik a nyári melegben, amikor kisebb viszkozitású olaj nagyobb valószínűséggel elromlik, és ezáltal a motor alkatrészeit nagyobb mértékben koptatja. Az Autóipari Mérnökök Társasága (SAE) numerikus kódrendszert hozott létre a motorolajok viszkozitási jellemzőik szerinti osztályozásához. Amennyiben többet tudna meg nézzen be hozzánk az alkatreszek.hu-ra.