Horvátország egyik legszebb városa, Rijeka

Rijeka, az a város, melyet aligha kerülhetünk el, ha a horvát tengerpartra igyekszünk. Ám ezt egy pillanatig se bánjuk, hiszen ez a város csodás látnivalókat tartogat az ide érkezők számára.

Rijeka Horvátország nyugati részén található, közvetlenül az Adriai-tenger partján, azon belül is az Isztriai-félszigettől keletre. A szlovén határtól mindössze 25-kilométerre található, Pulától pedig 100 kilométerre fekszik. Itt található a horvát tengerpart legnagyobb kikötője. Az öböl átlagos mélysége 60 méter körül lehet. A hűvösebb áramlatoktól a Kert-hegység, az Alpok és a Dinár-hegység védi, melyek egy félkörben találhatóak meg. Az mellett, hogy az öböl ipara jelenős,még érdemes megemlíteni a környék kulturális központját is. Nagymértékben megtalálható itt a hajóépítés és a javítással való foglalkozás is egyaránt. Rijeka lakosságának a számára meghaladja a 170 000 főt. Horvátország harmadik legnagyobb városának nevezhető.

Az itt található kikötő Európa számos szárazföldi országának, vagyis melyek nem rendelkeznek tengerparttal és azon belül is kikötővel, azoknak Rijeka jelenti a tenger kapuját. Továbbá innen indulnak a személyszállító hajók is a hosszabb utakra. Amennyiben felkeltettük az érdeklődését, illetve szeretne még több információt megtudni Horvátország ezen jeles városáról, akkor látogasson el a honlapunkra, ahol további bővebb információval várjuk a kedves érdeklődőinket. A honlapunkat a nyaralashorvatorszag.hu oldalára kattintva találja. Ne habozzon kerekedjen fel és fedezze fel a körülöttünk lévő számos természeti csodás, és látványosságot, melyekért nem kell naphosszakat utaznunk, ugyanis elég csak átugranunk a szomszédos országba. Amely kiváló lehet nyaralás és kirándulás szempontjából egyaránt.