Hol van Olaszország legszebb partjai?

Dél-Szicília híres agrigentói görög templomairól és a közeli Scala dei Turchi (a törökök lépcsője) fehér szikláiról, amelyek pofás kilátást és érintetlen partokat kínálnak Porto Empedocle közelében. Bár két homokos part gyalogosan is megközelíthető, a fő látnivaló a lépcső formájú mészkőszikla, amelyet megmászva biztosítható a legjobb barnulási hely a tengeri úszások között.

Olaszország legszebb partja és annak részletei elolvashatóak az axa-assistance.hu weboldalon, tehát keressen fel minket bátran és tudjon meg mindent a legszebb helyekről. A toszkán tengerparti városok közül vitathatatlanul a legstílusosabb Forte dei Marmi, ahol a firenzeiek a nyár csúcsán érkeznek. A Tirrén-tenger és az Apuai-Alpok közé ékelődő hosszú homokos partját nyári klubok szegélyezik privát kabinokkal és tengerparti úszómedencékkel. Éjszaka a város még élénkebbé válik a zenei klubokkal és a tenger gyümölcseit kínáló éttermekkel, amelyek a holdfényes vizekre néznek. Itt töltheti akár az egész nyarat. A régió híres történelmi városairól – Firenzéről és Siena-ról – de a partjainál is érdemes szétnézni. Baratti kristálykék vize és távoli elhelyezkedése célponttá teszi, és mivel a Bolgheri régió perifériáján található, hihetetlen borokat és emlékezetes fürdőhelyeket fedezhet fel. A nyár folyamán a közeli borászatok, mint például a Petra, zenei eseményeknek adnak otthont, a Tenuta Poggio Rosso szőlőültetvényei pedig gyümölcsös élményt nyújtanak.

Filmdíszletszerű házak ülnek egymás tetején egy meredek lejtőn, kilátással a sziklaparti falu vizére. Szűk utcái (és lépcsői) az utazók körében népszerű kavicsos tengerpartra vezetnek. Ez az ikonikus olasz tengerpart mindenképpen megéri a lépcsőzést, hogy aztán szórakozzon a vizekben, miután végigsétált a Positanót Bomeranóval összekötő híres Sentiero degli Dei (Istenek ösvénye) túraútvonalon. További részletekért mindenképpen megéri benézni az axa-assistance.hu weboldalra.