Hogyan nyugtat a magnézium?

Manapság a nők 63 %, míg a férfiak 54 % szenved insomniaban legalább hetente két alkalommal. Mindezek ellenére minden húsz emberből csak egy fordul orvoshoz a panaszaival. Amennyire félvállról kezeljük ezt a problémát, annyira komoly dolog.

Insomnia teljes mértékben beárnyékolja a mindennapjainkat, károsan hat az egészségünkre és a munkahelyünkön nyújtott teljesítményünket is befolyásolhatja. Insomniaról, akkor beszélhetünk, ha huzamosabb időn keresztül esténként csak forgolódunk, hosszú órákon keresztül és nem tudunk elaludni vagy, ha éjszakánként sokszor felébredünk, illetve, ha túlkorán kelünk, az is annak a jele lehet. Továbbá az is alvásproblémákra utalhat, ha reggel úgy érezzük, hogy nem volt pihentető az alvás. Általában legtöbben úgy állnak hozzá, majd csak jobb lesz, ám van erre egyszerűbb megoldás is. A magnézium jótékony hatással van a szervezetünkre, és nyugtató hatással is rendelkezik. A leghatásosabb formája, ilyen esetben a bőrön keresztül felszívódó készítmények. A magnézium szabályozza a szívritmust és ez által nyugtató hatással bír.

A stressz és a feszültség is álmatlanságot okozhat, továbbá a depresszió egyik tünete ként is jelentkezhet az insomnia. A magnézium hatására az idegsejtjeink egyensúlyba kerülnek, igy megtud nyugodni a szervezetünk. Az idősebbeknél, de főként a nőknél sokkal nagyobb százalékban jelentkezhet a magnézium hiánya és ez által az alvásproblémák is. A magnézium használata több szempontból is jótékony, hiszen segíti az egészséges idegrendszer működését, ha arra van szükség, akkor segít kikapcsolni az idegsejtjeinket. Ezenfelül segíti az izmok éjszaki elernyedést és csökkenti az izomgörcsök lehetőségét, illetve a vérnyomást is csökkenti és stabilizálja a szívritmust. Amennyiben felkeltettük érdeklődést kattintson a www.osimagnezium.hu weboldalra vagy keressen bennünket további információkért a 06-1-246-0757 telefonszámon.