Hogyan készüljünk a télre?

Azt szeretné, ha fűtési rendszere már az első fagy beálltakor fel lenne készülve? Íme, mi kell ahhoz, hogy fűtési rendszerét felkészítse a télre. Professzionális fűtés-karbantartás ütemezése szükséges még az őszi szezonban. Sok lakástulajdonos elköveti azt a hibát, hogy figyelmen kívül hagyja kemencéjét, amíg valami elromlik.

Kattintson és tudjon meg többet arról hogyan készítheti fel a fűtési rendszerét a téli szezonra, nézzen be tehát a petro-nyilaszaro.hu weboldalra. A fűtés karbantartása magában foglalja a különböző alkatrészek tisztítását, a biztonsági ellenőrzéseket, a szén-monoxid-szint mérését, a mozgó alkatrészek kenését, a kisebb javítások és beállítások elvégzését és még sok mást. Nincs is jobb módja annak, hogy fűtési rendszerét felkészítse a télre. Az éves fűtési karbantartás előnyeinek maximalizálása érdekében fontolja meg a szervizelést. Az éves kemence- és klímaellenőrzésen túl kedvezményeket, elsőbbségi szolgáltatást és 100 százalékos elégedettségi garanciát élvezhet. Cserélje ki a kemence szűrőjét. Ez az a feladat, amelyről a fűtéstechnikusnak gondoskodnia kell a rutinszerű karbantartás során, de ne felejtse el télen egy-három havonta egyszer cserélni a légszűrőt, vagy a gyártó utasításai szerint. Tegyen rendet a kemence körül. Ha nyáron a kemence közelében vagy annak támaszkodva tárolt valamit, most helyezze át egy másik helyre. Az éghető tárgyak távol tartásával a fűtőberendezés körül elkerülhető a tűzveszély.

Kapcsolja a termosztátot fűtési üzemmódba. Amikor a fűtés először beindul, ügyeljen a működésére. Először enyhe dohos vagy állott szag érezhető, de miután a kemence néhány percig járt, mindennek normálisnak kell lennie és a szagnak meg kell szűnnie. Frissítsen programozható termosztátra, ha még nem rendelkezik ilyennel. Amennyiben többet tudna meg a téli szezonról és a fűtésről nézzen be a petro-nyilaszaro.hu weboldalra.