Hogyan érdemes használni a férfi parfümöket?

A parfüm használat egyszerűnek tűnhet, ugyanakkor a legtöbb ember mégsem megfelelően alkalmazza a különféle illatanyagokat. Annak érdekében, hogy az illat hosszú távon kitartson és ne okozzon kárt a ruhákban, mindenképp érdemes tisztában lenni néhány alapvető szabállyal.

Férfi parfümök használata nem sokban különbözik a nőitől. Gyakorlatilag mindkét nemnek ugyanazokat az aranyszabályokat kellene betartania, azonban ez sokszor nem valósul meg. A parfüm használatra különösen igaz, hogy a kevesebb néha több. Ez esetben mindig jobb a kevesebb. Semmi értelme a fél üvegcsét magadra borítani, mivel csak fullasztó hatást érsz el vele. Ha a randipartnered így akarod lenyűgözni, akkor valószínűleg nem jársz sikerrel, pont ellenkező hatást érsz el, mint szeretnéd. A parfüm magadra permetezését követően semmiképp ne kezd el magadba masszírozni vagy dörzsölni a parfümöt. Ezzel csak kevésbé lesz intenzív és tartós az illat, mivel úgy mondd széttörnek az illatmolekulák. Inkább hagyd, hogy megszáradjon magától. A nők általában nagyobb figyelmet fordítanak a bőrápolásra és a hidratációra. A férfiak erre kevésbé ügyelnek, melynek következtében gyakran száraz a bőrük. Ehhez a fizikai munka is gyakran hozzájárul.

Ha száraz a bőröd, akkor a parfüm használatot megelőzően mindenképp hidratálj. A száraz bőr elnyeli a nedvességet, így a parfüm aromái nagyon gyorsan elillannak. Éppen ezért az illatokat nedves bőrön célszerű alkalmazni, például zuhanyzást követően. De, még jobb, ha rendszeresen hidratálod a bőröd. Ma már számtalan termék elérhető erre a célra. Ha hidratált a bőröd, akkor a pulzuspontokon célszerű alkalmazni az illatokat, mint például a csukló, nyak, fül mögötti rész, valamint a könyök belső fele. A probeauty.hu webáruházban megtalálhatod a számodra ideális parfümöt.