Házi duguláselhárító eszközök és módszerek

A házi duguláselhárító eszközöknek minden háztartásban ott a helyük, hiszen bármikor kimenthetnek egy igencsak kellemetlen helyzetből. A saját kezűleg végzett duguláselhárításra több módszer is létezik, melyek enyhe dugulások esetén viszonylag nagy hatásfokkal működnek.

A házi duguláselhárító eszközök között a legfontosabb kétségkívül a wc pumpa. Egy időben minden háztartásnak alapvető felszerelése volt, majd a szerepét átvették a különböző vegyszeres lefolyótisztítók. A wc pumpa azonban szépen lassan újra elfoglalja méltó helyét, hiszen valamennyi házi duguláselhárító módszer közül ennek a használata kecsegtet a legnagyobb reménnyel. A wc-nél, mosogatónál éppúgy segítségünkre lehet, mint a fürdőkád vagy a zuhany dugulásának megszüntetésében.

A legjobb forró vízzel kombinálni a wc pumpa használatát, így még a makacsabb lerakódások is elmozdíthatók. A házi duguláselhárító praktikák egyik népszerű változata a szódabikarbóna-ecet páros, melyet elsősorban a mosogatóban, mosdóban vethetünk be sikerrel. Ha a wc dugul el és a pumpa nem segít, a saját kezűleg végzett próbálkozások helyett célszerűbb duguláselhárító szakember segítségét kérnünk.