Hasznos gyógygombák, melyek hozzájárulnak egészségünk fenntartásához

A gyógygombák elképesztő, egészség támogató hatását őseink már több száz éve ismerték. A keleti orvoslásnak pedig már évezredek óta fontos részét képezi. Nagyon sok gyógygomba típus van, melyeket érdemes megismerni, kiváló hatásuk miatt.

Gyógygomba immunerősítő hatása miatt örvend elsősorban nagy népszerűségnek. A kínai hernyógomba egyfajta parazita gomba, mely leginkább a rovarok lárváin növekszik. Ezek az élősködő gombák a gazdatesthez közel kerülve, hosszan növő, karcsú, zsenge szálakat növesztenek azok testén, ezáltal a gazda szöveteit egyedi módon tudják pótolni. A hagyományos keleti orvoslásban több évszázada ugyanazokat a módszereket alkalmazzák, tehát a gombák és rovarok maradványait kézzel gyűjtik be, majd megszárítják azokat. A kínai hernyógomba hatékonyan használható a vesebetegségek gyógyítására, a fáradtság ellen és a csökkent nemi vágy esetén is megoldást jelenthet. A süngombát gyakran emlegetik oroszlánsörény gombaként is. A jellegzetes megnevezés abból adódik, hogy a gombának éppoly kinézete van, mint az állatok királyának sörénye. Ez a típus olyan bioaktív vegyületeket tartalmaz, mint a lektinek, fehérjék, poliszacharidok és fenplok.

A pecsétviaszgomba a legkedveltebb gyógygomba típusok közé tartozik, ugyanis nem csak az immunrendszer karbantartásához járul hozzá, hanem szorongáscsökkentő hatása is van, ami miatt természetes Xanaxként is szokás nevezni. Az ázsiai egészség kultúrában a hosszú élet és a jólét jelképeként szokás rá hivatkozni. Gyulladáscsökkentő és immunerősítő hatásának köszönhetően a szervezet sokkal ellenállóbbá válhat a fertőzésekkel szemben. Ha szeretnél bővebb információkat megtudni, esetleg megtekintenéd a gyógygomba kivonatot tartalmazó készítményeket, akkor látogass el a gyogyvarazs.hu webáruházba!