Használjon klíma tisztítót családja egészsége érdekében!

Az autóklíma használata kész áldás a nagy melegben, viszont, ha elhanyagolja, félvállról veszi a tisztítását, akkor felér egy rémálommal, amilyen következményekkel jár használata. A tisztítatlan klíma komoly egészségügyi kockázatokat rejt magában, például nehéz légzést, tüdőbetegség vagy asztma, esetleg makacs köhögés kialakulását.

Klíma tisztító alkalmazása mindenki számára fontos volna, ennek ellenére az emberek jelentős része nem igazán törődik a klíma tisztításával. A gyártók is javasolják a klíma tisztítását, legalább évente egyszer. Habár a klíma tisztítás apróságnak tűnhet, nem szabad elfeledkezni róla, ugyanis minimalizálni lehet az egészségügyi kockázatokat. Aki nem akar a klíma tisztítással kínlódni, annak a legegyszerűbb, ha szervizben végezteti el a tisztítást. Viszont, ha szívesen bütyköli az autót és minél több dolgot szeret saját kezűleg elvégezni, akkor arra is van lehetőség. Ehhez viszont célszerű beszerezni klíma tisztító habot vagy klíma tisztító spray-t. Az autósok jobban kedvelik utóbbi módszert, mivel a klíma tisztító habnak megvannak a hátrányai. A tisztításhoz egy hosszú csövet kell a klímacsövekbe juttatni, amin keresztül a habot be lehet fújni. Ahogy már említettük, ennek a módszernek megvannak a hátrányai is, ugyanis a hab idővel folyadékká válik és az illesztések mentén kifolyik és eláztat mindent.

Ha a hab nem nyerte el tetszését, akkor célszerű inkább klíma tisztító spray-t használni. Ennek használata egyszerű és biztonságos. A klímát levegő keringetésre kell állítani a legmagasabb fokozaton és bekapcsolt állapotban az utastérbe kell helyezni a klíma spray-t. Az autót tíz percre be kell zárni. Ez idő alatt a fertőtlenítő gáz átjárja a klímát. Ezt követően már csak szellőztetni kell. Bővebb információkat az alkatreszek.hu webáruházban talál!