Gyorsan ható fájdalomcsillapító migrénes fejfájásra

Hazánkban nagyon sokan rendszeresen átélik a migrénnel együtt járó kellemetlen tüneteket. Egész pontosan minden 10 ember érintett, a nők esetében pedig háromszor nagyobb az előfordulási arány, mint a férfiaknál.  sajnos kifejezett gyógymód a mai napig nincs, viszont néhány módszer hamar enyhülést hozhat.

Fájdalomcsillapító migrénes fejfájásra kapszula formában gyakran nem váltja be a hozzá a fűzött reményeket. Ha eddig nem váltak be a fájdalomcsillapító tabletták, akkor érdemes kipróbálni egy más fajta módszert. A Dolixir gyulladás- és fájdalomcsökkentő készítmény nagy előnye, hogy helyileg alkalmazható, mivel spray formátumban elérhető.  A benne lévő természetes anyagok miatt, azok számára is megfelelő, akik nem szívesen nyúlnak kemikáliákhoz. Érdemes tenni egy próbát vele, ha újra támad a migrénes fejfájás. Sajnos vannak olyanok, akiknél a különféle fájdalomcsillapító készítmények egyáltalán nem válnak be.  Ekkora különféle természetes módszerek hozhatnak némi enyhülést.  Például hasznos lehet a masszázs, különösen a nyaki és a fej területén.  Ennek oka, hogy a megfeszült izmok összeszorítják a vérereket, ami a vérnyomás megváltozásával jár együtt.

Ha a migrén jelentkezik akkor a legjobb, amit tehetünk, hogy elvonulunk egy sötét csöndes szobába pihenni.  A pihenés, de akár az alvás segíthet a tünetek enyhítésében.  Emellett a kutatók gyakran kiemelik az egészséges kiegyensúlyozott életmód szerepét a migrén megelőzésében. Mivel sokaknál a stressz váltja ki a panaszokat, ezért igyekezni kell csökkenteni a mindennapos stresszt. A nyugtató hatású tevékenységek alkalmazása különösen előnyös. Ha rendszeresen küzdünk migrénnel akkor érdemes megfigyelni, hogy az esetek jelentős részében mi váltja ki a panaszokat, majd ezeket az úgy nevetett triggereket kiiktatni az életünkből, ha van rá lehetőség.