Görögország csodálatos szigetei

Görögország említésére a többségnek valamelyik csodaszép sziget jut az eszébe. Nem csoda, hiszen valóban mindegyik sziget rejt valamilyen egyedi szépséget, amiért megéri oda elutazni. Ha minél több helyre szeretne eljutni, akkor célszerű befizetni egy körutazásra!

Görögország az egyik legkedveltebb mediterrán ország. Rengeteg gyönyörű szigettel rendelkezik, így nem könnyű eldönteni, hogy melyiket válassza. Egy biztos, bármelyik mellett teszi le a voksát, nem fogja megbánni. A görög szigetek ugyanis csodaszép, aranyló tengerparttal, türkízkék vízzel és vendég szerető görögökkel várják a turistákat. Ráadásul számos nagyszerű program várja azokat, akik nem csak pihenni érkeznek a szigetekre. Például vitorlázás vagy búvárkodás. Sokszor összehasonlítják a görög szigeteket az olasz tengerparttal. A többség úgy véli, hogy a görög tengerpartok kevésbé zsúfoltak és sokkal hangulatosabbak. Tehát mindenképp érdemes elutazni Görögországba! Már csak azért is, mert a görög gasztronómia sokkal változatosabb, mint azt gondolná, ráadásul ízletes is.

Aki a történelem szerelmese, annak Görögország ideális nyaraló hely. Athénban a legfőbb látnivaló kétségkívül az Akropolisz, azonban legtöbb szigeten szintén találni valamilyen történelmi épületet. Az ókori játékok színtere Olympia kihagyhatatlan látnivaló. Görögországban az év nagy részében süt a nap, ami kedvez az ide érkező turistáknak. Mindamellett egy mediterrán országról van szó, így nagyon fontos, hogy naptejet használjon a napozáshoz, hiszen könnyű leégni. Ha Görögország valamelyik szigetére utazik, biztosan életre szóló emlékekkel távozik! Ha szeretne utazási irodával utazni, akkor azt javasoljuk, hogy látogasson el az invia.hu weboldalra és tekintse meg az utazási ajánlatokat!