FVSZ, vagyis Felnőttképzők Szövetsége

Az FVSZ egy független szakmai szövetség, mely hazánk legrégebb óta működő és egyben legnagyobb felnőttképző szövetsége. Egy ilyen nagy szövetséghez való csatlakozás számtalan előnnyel jár, így megéri taggá válni!

FVSZ – A legtöbb felnőttképzési intézmény számára nem kell bemutatnunk az FVSZ-t, vagyis a Felnőttképzők Szövetségét. Az FVSZ létrejötte 1992-ben történt 42 tagszervezet részvételével, azonban mára ez a szám megtöbbszöröződött. Ez konkrétan 160 fős tagságot jelent, melynek döntő hányada vállalkozásokat jelent, de számtalan egyetem, iskola, valamint non-profit szervezet is közéjük tartozik. Ennek köszönhetően az FVSZ számít a hazai felnőttképző szervezetek közül a legnagyobbnak. A tagság számtalan előnnyel jár, például a Felnőttképzők Szövetsége folyamatos támogatást és segítséget biztosít a tagok számára. A cél a minőségi munka kiteljesedése és a képzési módszerek és eszközök folyamatos fejlesztése. A Felnőttképzők Szövetsége mindebben partner. Bármilyen olyan felnőttképző csatlakozhat az FVSZ-hez, ami a minőségi képzést helyezi előtérbe, továbbá, hasonló szellemiséget tud magáénak, mint az FVSZ.

A felnőttképzés számtalan embert érint, így folyamatos fejlesztése nem csak fontos, de tenni is kell az ügy érdekében. Ezt jóval egyszerűbb megvalósítani az FVSZ kötelékében, mivel a támogatás mellett megemlíthetjük a folyamatos szakmai konferenciák szervezését, a hirdetési felület biztosítását, valamint az érdekképviseletet. Az FVSZ kapcsán megemlíthetjük a Norvég Alapot vagy az Erasmus+ programokat, melyeket az FVSZ támogat, mint külföldi kapcsolatot. Ha szeretne bővebben informálódni a tagságot illetően, valamint csatlakozni, akkor azt javasoljuk látogasson el az fvsz.hu weboldalra!