Fodrászkellékek, amelyekre nagy szükséged van munka során

A fodrászkellékek terén egy amatőr jóval nehezebben igazodik ki, mint egy profi. Ugyanakkor, ha fodrász szalon nyitás előtt állsz, akkor belezavarodhatsz a széleskörű kínálatba. Éppen ezért az alábbiakban összeszedtük, hogy melyek a legfontosabb fodrászkellékek.

Fodrászkellék kapcsán érdemes az alapokkal kezdeni. A legalapvetőbb, legfontosabb fodrászkellékek a fésű és az olló. Ezeknek több típusa van, melyek mindenképp szükségesek a minőségi munka elvégzéséhez. Természetesen az is nagyon fontos, hogy minőségi terméket válassz, ugyanis a nem megfelelő minőségű termék nem lesz hosszú életű és nem is fogsz tudni szépen dolgozni vele. A hagyományos fésűk esetében mindenképp érdemes különböző fogsűrűséggel rendelkező típusokat beszerezni. Emellett szükséged lesz még körkefékre a formázáshoz és dúsításhoz, illetve kettős fésűt is érdemes beszerezned, melynek egyik oldalán nagy fogak, a másikon pedig ritka fogak találhatók. Ollóra is szükséged lesz, hiszen a vendégek jelentős része hajvágást kér. Ollók terén a ritkító és az egyenes olló tesznek jó szolgálatot, amolyan elengedhetetlen darabok. Célszerű kiváló minőségű ötvözött acélból készült ollót választani. Ha kézzel kovácsolt ollót tudsz vásárolni az még jobb! Emellett egy elektromos hajnyírógépre is szükséged lesz.

Természetesen egy professzionális hajszárító sem hiányozhat az alapfelszerelésedből. A hangsúly a professzionális szón van, ugyanis ezen eszköz kapcsán különösen fontos a kiváló minőség és a teljesítmény. Érdemes legalább 1600 Watt teljesítménnyel rendelkező hajszárítót vásárolni. A fodrász szalonok egyik legnépszerűbb szolgáltatása a hajfestés. Ehhez olyan eszközökre van szükséged, mint az ecset, a kisebb méretű csatok, az eldobható köpeny, az alufólia, a mérőedény és az edény.