Eurosport 2 csatorna sportműsorai online

A biatlon egy téli sport, amely a sífutást és a puskalövést ötvözi. Versenyként kezelik, ahol a versenyzők egy tereppályán síelnek, amelynek távja lövőkörre van osztva. A lövésfordulók önmagukban nem időzítettek, de a versenytől függően a kihagyott lövések többlettávot vagy időt adnak hozzá a versenyző összességéhez.

Eurosport 2 várja a musor.tv weboldalon, tehát ha online műsorújságot keres és megtekintené a biatlon kezdési időpontját, akkor itt a helye nálunk.  Az olimpiával és világbajnoksággal (BWCH) ellentétben a Világkupa (BWC) egy teljes téli szezon (többnyire) heti versenyekből, ahol az érmesek azok, akik a szezon végén a legtöbb vb-pontot érik el. A biatlon verseny egy olyan versenyből áll, amelyben a versenyzők egy tereppálya rendszeren síelnek át, amelynek teljes távja két vagy négy lövőkörre oszlik. A lövésteljesítménytől függően plusz távolságot vagy időt adnak hozzá a versenyző teljes sítávjához/idejéhez. A legrövidebb összidővel rendelkező versenyző nyer. Minden lövéskörben a biatlonosnak öt célpontot kell eltalálnia, vagy minden egyes kihagyott célpontért büntetést kell kapnia, amely a versenyszabályok szerint az alábbiak szerint változik: 150 m-es büntetőkör körüli síelés – jellemzően 20-30 másodpercig tart a teljesítése, időjárástól és hóviszonyoktól függően, egy perc hozzáadásával a síelő teljes idejéhez.

A versenyzők előrehaladásának és viszonylagos helytállásának nyomon követése érdekében a verseny során a részidőket (köztes időket) a sípálya több pontján és minden lövőkör befejezésekor rögzítik. A biatlon arénákon általában elhelyezett nagy kijelzők, valamint a TV-kép részeként megjelenő információs grafika jellemzően minden köztes ponton felsorolja a leggyorsabb versenyző részidejét, valamint az időket és az időkülönbségeket a legközelebbi futókhoz. Amennyiben kíváncsi, hogy melyik nap nézheti a biatlont, nézzen be még ma a musor.tv-re.